Ο δράκος της Πρέσπας: Η κοιλάδα της λάσπης

Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2014
ISBN:
9789600358209
Σελίδες:
592
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο δράκος της Πρέσπας: Η κοιλάδα της λάσπης
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Ο δράκος της Πρέσπας: Η κοιλάδα της λάσπης
Μια λίμνη στα σύνορα τριών χωρών, η Πρέσπα, θα βρεθεί ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν αποκαλύπτεται ότι την κατοικεί ένας δράκος. Το τέρας γίνεται το μήλον της έριδος μεταξύ των τριών χωρών, που ιδρύουν ερευνητικές κοινότητες στις όχθες και συναγωνίζονται σε θεωρίες και ευρήματα. Κάθε όχθη -νότια, ανατολική και δυτική- ζει το δικό της δρακολογικό όνειρο και εφιάλτη.

"Κοιλάδα της Λάσπης" ονομάζεται η νότια όχθη, γιατί σ’ αυτήν βρέχει ακατάπαυστα, υποχρεώνοντας τους ερευνητές να ζουν μέσα στη λάσπη. Πανούργοι ή ονειροπόλοι, καιροσκόποι ή ιδεαλιστές, μελετούν είκοσι χρόνια το αίνιγμα της λίμνης χωρίς ποτέ να το λύνουν. Ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, βίαια εγκλήματα και μυστηριώδεις επισκέπτες δοκιμάζουν την αντοχή των δρακολογικών θεωριών και τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών, ενώ στο περιθώριο της δράσης, ένας Αλχημιστής με τον βοηθό του πειραματίζονται στην κατασκευή του ελιξήριου της αυτογνωσίας.

Οικονομίες καταρρέουν, χωριά ερημώνουν, λαοί συγκρούονται, αλλά ο δράκος -μυθικό τέρας, συλλογικό φαντασιακό ή προϊόν ενός αλχημιστικού εργαστηρίου;-είναι ο μόνος που δείχνει να μην απειλείται...
Τίτλος βιβλίου:Ο δράκος της Πρέσπας: Η κοιλάδα της λάσπης
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Μπουραζοπούλου Ιωάννα (Συγγραφέας)
ISBN:9789600358209
Σειρά εκδότη:Ο Δράκος της Πρέσπας
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2014
Σημείωση:Η παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Ελλάδας (ΕΚΕΒΙ).
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες