Δείπνο για 12

Εκδότης:
Momentum
Έτος:
2014
ISBN:
9789609796453
Σελίδες:
122
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δείπνο για 12
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Δείπνο για 12
"Ένα καλό πιάτο είναι σαν ένα καλό βιβλίο. Μια καλή συνταγή είναι σαν μια καλή αφήγηση. Κάθε πιάτο έχει μια ιστορία να αφηγηθεί. Με ήχους, εικόνες, μυρωδιές, με εντάσεις και κορυφώσεις αλλά κυρίως με μια σιωπή... χωρίς μυστικά. Πρέπει τελειώνοντας αυτή η "αφήγηση", να αισθανθείς την απόλυτη ικανοποίηση. Σαν να λέμε... τη λύτρωση! ...Εάν είχα ποτέ την ευκαιρία να πω ή να γράψω μια ιστορία για ένα δείπνο ή μια συνταγή θα έπρεπε να κάνω το εστιατόριό μου... βιβλιοθήκη. Ποιος ξέρει; Ίσως το κάνει στο μέλλον ο γιος μου, τα εγγόνια μου ή κάποιοι άλλοι..."
BRUNO ORTOLANO (Da Bruno)
CORRIERE DELLA SERA, Ιούλιος 1954

Σήμερα, εξήντα χρόνια μετά, το διάσημο πλέον ιταλικό εστιατόριο Da Bruno με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του και συνεχιστή της παράδοσης, Δημήτρη Τσουκάρη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρο του ογδοντάχρονου μέντορα και ιδρυτή του.
Ποιος όμως, είναι αυτός που θα μπορούσε να αφηγηθεί τις εκατοντάδες καθημερινές ιστορίες ενός ιστορικού εστιατορίου; Ιστορίες που συνέβησαν, όλα αυτά τα χρόνια μέσα στη φιλόξενη σάλα του; Ποιος άραγε μπορεί να φανταστεί και να διηγηθεί όσα όμορφα και δύσκολα έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια ενός δείπνου; Τις κωμικές, ακόμα και σουρεαλιστικές καταστάσεις, τους έρωτες, τους χωρισμούς, τις παρεξηγήσεις, τις φιλίες, τις επετείους και τις αναμνήσεις...
Την απάντηση δίνουν δώδεκα νέοι συγγραφείς.
Δώδεκα νέες φωνές που καταγράφουν με την πένα τους δώδεκα ιστορίες.
Έντεκα διηγήματα που επέλεξε η κριτική επιτροπή και ένα που επέλεξε με ψηφοφορία το κοινό, με αφορμή ένα δείπνο.

Μια ιδέα του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού Diavasame.gr, που σε συνεργασία με το ιταλικό εστιατόριο, διοργάνωσαν ίσως τον πιο πρωτότυπο πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος.
Το αποτέλεσμα είναι δώδεκα απολαυστικές αφηγήσεις. Δώδεκα ιστορίες τόσο αληθινές και τόσο φανταστικές, όσο η ζωή...
Τίτλος βιβλίου:Δείπνο για 12
Εκδότης:Momentum
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789609796453
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2014
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες