Καινοδιαθηκικά

Εκδότης:
Ostracon Publishing p.c.
Έτος:
2014
ISBN:
9786188128781
Σελίδες:
400
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Καινοδιαθηκικά
Τιμή εκδότη:€28,41
Η τιμή μας: €25,57
στο καλάθι
Καινοδιαθηκικά
Τα "Καινοδιαθηκικά" αποτελούν την τελευταία συλλογή από εισηγήσεις που πραγματοποίησα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και από άρθρα που συνέταξα με αφορμή διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις.
Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στα "Καινοδιαθηκικά" αναφέρονται σε πολλά και ποικίλα θέματα σχετικά με την Καινή Διαθήκη, όπως με την παύλεια θεολογία και ηθική, την ιωάννεια γραμματεία, την έρευνα για τον ιστορικό Ιησού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον κλάδο της Θεολογίας της Καινής Διαθήκης, την μετάφραση των καινοδιαθηκικών κειμένων και την πρόσληψη των κειμένων της Καινής Διαθήκης από τους Πατέρες της Εκκλησίας.
Σε πολλά από τα κείμενά μου αυτά επιχειρώ να εφαρμόσω μοντέρνες μεθόδους προσέγγισης των κειμένων της Καινής Διαθήκης. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου αυτής. Ταυτόχρονα όμως αισθάνομαι ωραία που μου δίδεται η δυνατότητα να προσεγγίσω εκ νέου τα εμπνευσμένα καινοδιαθηκικά κείμενα και να ανακαλύψω σε αυτά, νέα στοιχεία, πολύτιμα, όχι μόνον για την επιστήμη της Καινής Διαθήκης αλλά και για την καθημερινή μας ζωή.
Ταυτόχρονα είμαι βέβαιος ότι ο διάλογος με τους αναγνώστες των κειμένων αυτών θα με βοηθήσει να βελτιώσω την "επιστημοσύνη" μου.
Τίτλος βιβλίου:Καινοδιαθηκικά
Εκδότης:Ostracon Publishing p.c.
Συντελεστές βιβλίου:Ατματζίδης, Χαράλαμπος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9786188128781
Σειρά εκδότη:Critical Approches to the Bible
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες