Σχολική υγιεινή

Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2014
ISBN:
9789604521937
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σχολική υγιεινή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σχολική υγιεινή
Η υγιεινή, η επιστήμη δηλαδή που έχει σκοπό την πρόληψη της ασθένειας, έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο τον τελευταίο αιώνα, συμβάλλοντας –μαζί με την Ιατρική- στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Τις γνώσεις και τις συνήθειες μιας υγιεινής ζωής, η οποία μας δίνει τα εχέγγυα για την πνευματική και ψυχική υγεία στον υπόλοιπο βίο μας, τις αποκτούμε πρωτίστως στο οικογενειακό περιβάλλον και στο σχολείο, όπως τονίζει στον πρόλογο του παρόντος τόμου ο καθηγητής Γ.Π. Χρούσος.

Ειδικά το σχολικό περιβάλλον αποτελεί εδώ και δεκαετίες, από τη μια πλευρά το μέρος όπου τα παιδιά ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τη ζωή και την υγεία τους, και από την άλλη την εστία όπου αναδύονται συμπεριφορές και κίνδυνοι που θέτουν σε δοκιμασία την υγεία και την ωριμότητα του κοινωνικού ιστού.

Στο βιβλίο αυτό αναλύονται με γνώση τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας των παιδιών, οι κίνδυνοι από πλήθος ασθενειών και περιβαλλοντικών παραγόντων, αλλά και φαινόμενα όπως η κακοποίηση, η παραμέληση και ο σχολικός εκφοβισμός. Κατόπιν περιγράφονται οι σύγχρονες θέσεις της επιστήμης σχετικά με την ανοσοποίηση, τα λοιμώδη νοσήματα, τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τη διατροφή στο σχολείο, με σκοπό να δοθεί με έγκυρο και συστηματικό τρόπο μια κατά το δυνατόν συνολική πρόταση για τη βελτίωση της σχολικής υγιεινής.
Τίτλος βιβλίου:Σχολική υγιεινή
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Νεστορίδου, Αικατερίνη (Συγγραφέας)
ISBN:9789604521937
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2014, 2η έκδοση
Σημείωση:Έκδοση επαυξημένη και επικαιροποιημένη.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Υγεία - Διατροφή > Υγεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες