Ο Μιχάλης Κακογιάννης μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Εκδότης:
Andy's Publishers
Έτος:
2014
ISBN:
9789605650827
Σελίδες:
115
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Μιχάλης Κακογιάννης μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο Μιχάλης Κακογιάννης μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
...και μόνο για τη "Στέλλα" κατέχει δικαιωματικά μια θέση στην ιστορία του ελληνικού σινεμά. Και μόνο για τον "Ζορμπά" κατέχει μία θέση στον διαχρονικό παγκόσμιο κινηματογράφο και υπάρχει βέβαια και η "Ηλέκτρα" η οποία ξεκινά την εργασία του πάνω στην αρχαία ελληνική τραγωδία και τη μεταφορά της στον σινεμά που του χαρίζει το φωτοστέφανο του εμπνευσμένου δημιουργού, του διανοούμενου, με θέση και άποψη ολοκληρωμένη πάνω στην τέχνη του. Ο Μιχάλης Κακογιάννης βέβαια δεν έκανε μόνο σινεμά, αλλά το σινεμά ήταν αυτό που τον χαρακτήριζε ακόμη και όταν ασχολούνταν με επιτυχία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με το θέατρο, την όπερα ή την τηλεόραση. Έπειτα είναι και οι υποψηφιότητες για Όσκαρ, τα βραβεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ, ο σεβασμός εκτός Ελλάδος γι' αυτόν... Ο Μιχάλης Κακογιάννης από όλες τις απόψεις, πέρα από ένας σπουδαίος δημιουργός, στα μάτια των εκτός Ελλάδας ανθρώπων, είτε αυτοί είναι ειδικοί περί σινεμά είτε απλοί θεατές, είναι το ελληνικό σινεμά...


Μια σειρά από βιβλία "τσέπης" για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους ανθρώπους του. Κάθε ένα αφιερωμένο σε κάποια ξεχωριστή προσωπικότητα του ελληνικού σινεμά, περιέχει μία μεγάλη συνέντευξη-συζήτηση του τιμώμενου προσώπου με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, ένα πλήρες βιογραφικό και την πλήρη φιλμογραφία του σχολιασμένη, καθώς και ένα κείμενο με την προσωπική ματιά του συγγραφέα πάνω στην προσωπικότητα καθενός πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της κινηματογραφικής καριέρας του καθενός, αλλά και ένα γλαφυρό αφήγημα για να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους που αγαπήσατε μέσα από το έργο τους.
Τίτλος βιβλίου:Ο Μιχάλης Κακογιάννης μιλάει στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη
Εκδότης:Andy's Publishers
Συντελεστές βιβλίου:Τριανταφυλλίδης Ιάσων (Συγγραφέας)
Κακογιάννης, Μιχάλης, 1921-2011 (Συγγραφέας)
Τριανταφυλλίδης Ιάσων (Επιμελητής)
ISBN:9789605650827
Σειρά εκδότη:Ελληνικό Σινεμά σε Πρώτο Πρόσωπο
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2014
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Γενικά Βιβλία > Διάφορα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες