Τα δάκρυα της Σμυρνιάς

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2014
ISBN:
9789609492638
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα δάκρυα της Σμυρνιάς
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα δάκρυα της Σμυρνιάς
Η ομορφιά της Σμύρνης μαγεύει τον Μέλιο κι η ανατολίτισσα κόρη κλέβει την καρδιά του. Η Μικρασιατική Καταστροφή που ακολουθεί, αφήνει πίσω της ένα βαθύ θρήνο για το Τέλος που συναντάει την Αρχή του στη Δραπετσώνα, την κακόφημη περιοχή των Βούρλων, δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά. Χωρίς νερό, ρεύμα και αποχέτευση, παρά μονάχα κολασμένους που βγαίνουν τη Νύχτα να ψάξουν στο σκοτάδι τη Ζωή και ν' ακυρώσουν τον θάνατο.
Ένα "Κρατικό" Πορνείο που φυλακίζει την αθωότητα... Οι γυναίκες εντός κι εκτός του Πορνείου... Εκλιπαρούν άλαλες τον εξευτελισμό τους να τους επιτρέψει να ζήσουν...
Στην άλλη άκρη της παρανομίας οι "μάγκες" - προαγωγοί που "κατοικούνε" στους τεκέδες, πίνουν χασίς, ρουφάνε αργιλέ και τραγουδούν τον έρωτα και τα σεκλέτια του. Γεννιέται το απαγορευμένο που έχει τόλμη στο στίχο και αποκαλύπτει τους καθωσπρέπει. Χαρά και λύπη δυό άσπονδες εταίρες εξαρτημένες η μια απ' την άλλη.
Και το ατιμώρητο Έγκλημα, οι ανήλικες του Ορφανοτροφείου της Σμύρνης, προστατευόμενες της Κρατικής Τσατσάς. Η Μπουμπού. Ο Λιάκουρας. Ο Βάγκος. Η Ζωζώ. Ο Τάσακας. Οι αθώοι κι οι πέντε ψυχές του Μέλιου.
Τίτλος βιβλίου:Τα δάκρυα της Σμυρνιάς
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Νέδα Διονυσία (Συγγραφέας)
ISBN:9789609492638
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2014
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες