Ανθρώπινες κοινωνίες και πολιτισμός

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2014
ISBN:
9789601657059
Σελίδες:
166
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ανθρώπινες κοινωνίες και πολιτισμός
Τιμή εκδότη:€11,45
Η τιμή μας: €10,31
στο καλάθι
Ανθρώπινες κοινωνίες και πολιτισμός
Εγκαταλείποντας το στάδιο του πρωτογονισμού και εισερχόμενος στη φάση της κοινωνικής συγκρότησης, ο άνθρωπος εξαναγκάστηκε να δημιουργήσει κανόνες που θα διείπαν την ομαλή συμβίωση και συνύπαρξή του με τους ομοίους του. Με την πράξη του αυτή απομακρύνθηκε οριστικά απάτη φύση και έκανε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για τη δημιουργία πολιτισμού και οργανωμένων κοινωνιών. Η απόφασή του αυτή δίχασε ανά τους αιώνες τους στοχαστές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε υποστηρικτές και πολέμιους του φυσικού τρόπου ζωής.
Ξεκινώντας από τον μύθο του Πρωταγόρα για τον σχηματισμό πόλεων και καταλήγοντας στις απόψεις του Grotius, του Locke και του Montesquie για τη σχέση άρχοντος και αρχομένου, νομοθέτη και νομοθετουμένου, το παρόν βιβλίο παρουσιάζει συνοπτικά τις αντιλήψεις των κορυφαίων διανοητών της θεωρίας του φυσικού δικαίου τους τελευταίους είκοσι πέντε αιώνες.
Ακόμη, στο ανά χείρας βιβλίο παρουσιάζονται η λειτουργία του παρόντος δικαιικού συστήματος στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας και οι παράγοντες γέννησης, διαμόρφωσης και λειτουργίας του νόμου τα νεότερα χρόνια, προκειμένου ο αναγνώστης να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, για τη λειτουργία των νομοπαρασκευαστικών κανόνων και για τους διαύλους απονομής δικαιοσύνης στη σύγχρονη εποχή.
Τίτλος βιβλίου:Ανθρώπινες κοινωνίες και πολιτισμός
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Γιαλιτάκη, Αικατερίνη (Συγγραφέας)
Μπικάκης, Μιχάλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789601657059
Σειρά εκδότη:Θεωρητικές Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2014
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Ιστορία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες