Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία (τ.3)

Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2014
ISBN:
9789604267712
Σελίδες:
436
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία
Τιμή εκδότη:€44,79
Η τιμή μας: €40,31
στο καλάθι
Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία (τ.3)
[set 3 τόμων]

Η «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της (1934-2014). Στο διάστημα αυτό πέρασε από διαδοχικές φάσεις ακμής και δοκιμασιών. Αντιμετώπισε τη ναζιστική Κατοχή, αναστολή λειτουργίας επί Χούντας, διασπάσεις κι άλλα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά επέζησε και συνεχίζει να προσφέρει στην πολιτιστική ζωή του τόπου.
Ο Γιώργος Σταυράκης –μέλος της Εταιρίας– δούλεψε μ’ ενθουσιασμό για σημαντικό χρονικό διάστημα συγκεντρώνοντας στοιχεία για τους ανθρώπους που πέρασαν από τις τάξεις της, είτε στα διοικητικά της όργανα είτε ως απλά μέλη. Έτσι προκύπτει παρόν τρίτομο έργο όπου με τη μορφή περίπου λεξικού παρελαύνουν οι λογοτέχνες, μέλη.
Στο έργο «Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία» του Γιώργου Σταυράκη αποφεύγονται οι αξιολογήσεις και γενικότερα τα κριτικά σχόλια. Ο αναγνώστης, μελετητής στις σελίδες του βιβλίου μπορεί να βρει τα στοιχεία συγκεκριμένου συγγραφέα και να σχηματίσει μια γενική εικόνα για όλο αυτόν τον κόσμο, που ανάμεσά του συναντάει κανείς και τα μεγαλύτερα ονόματα της Λογοτεχνίας μας.
Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν το συγγραφέα να προχωρήσει στην πραγματοποίηση του έργου είναι ασφαλώς το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε δυσκολία στο να βρεθούν άμεσα στοιχεία των μελών του ιστορικού σωματείου «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών».
Τίτλος βιβλίου:Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Σταυράκης, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789604267712
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2014
Τόμος:3/3
Σημείωση:Η τιμή αφορά το set 3 τόμων.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εργασία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες