Γιώργος Τζαβέλας, Ο διεθνής του σινεμά

Εκδότης:
Andy's Publishers
Έτος:
2014
ISBN:
9789605650650
Σελίδες:
170
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γιώργος Τζαβέλας, Ο διεθνής του σινεμά
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Γιώργος Τζαβέλας, Ο διεθνής του σινεμά
Από πολλές απόψεις ο Γιώργος Τζαβέλλας υπήρξε ένας πραγματικός πρωτοπόρος, ένας από τους θεμελιωτές του ελληνικού κινηματογράφου. Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν ένας ολοκληρωμένος δημιουργός με σφαιρική αντίληψη πάνω στο θέμα κινηματογράφος γενικά και πάνω στο θέμα ελληνικός κινηματογράφος πιο ειδικά. Κι αυτό όχι μόνο γιατί γύρισε κάποιες ταινίες, οι περισσότερες εκ των οποίων υπήρξαν σταθμοί στην ιστορία του ελληνικού σινεμά και είναι ακόμη σταθμοί στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, γιατί ο δημιουργός τους είχε μια ολοκληρωμένη θέση και άποψη πάνω στο θέμα ελληνικός κινηματογράφος.

Οι ταινίες του Γ. Τζαβέλλα είναι μέρος της ελληνικής μεταπολεμικής κουλτούρας. "Η κάλπικη λίρα", "Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα", "Μια ζωή την έχουμε" ή "Ο μεθύστακας", "Το σωφεράκι", "Αντιγόνη" κ.α. είναι ταινίες που έχουν φτιάξει μια ασφαλή φωλιά στην καρδιά όλων των Ελλήνων γιατί συνδύασαν μοναδικά την ποιότητα με την εμπορικότητα και γιατί κατέγραψαν την εποχή τους (1944-1964) με μοναδικό τρόπο.

Ποιος ήταν όμως ο Γ. Τζαβέλλας ο δημιουργός που ενηλικίωσε το ελληνικό σινεμά και ο πρώτος που του έδωσε την ώθηση που έπρεπε εκτός συνόρων της Ελλάδος;

Ένα βιβλίο από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τη ζωή και το έργο του Γ, Τζαβέλλα με τίτλο "Γιώργος Τζαβέλλας, ο διεθνής του σινεμά - George Tzavellas, international filmmaker" στα ελληνικά και στα αγγλικά γραμμένο σαν παραμύθι με όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για τις μυθικές ταινίες του και την εποχή του.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.
Τίτλος βιβλίου:Γιώργος Τζαβέλας, Ο διεθνής του σινεμά
Εκδότης:Andy's Publishers
Συντελεστές βιβλίου:Τριανταφυλλίδης Ιάσων (Συγγραφέας)
ISBN:9789605650650
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2014
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κινηματογράφος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες