Δρασκελιές στο φως

Εκδότης:
Πολύτροπον
Έτος:
2014
ISBN:
9789606840487
Σελίδες:
388
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δρασκελιές στο φως
Τιμή εκδότη:€12,94
Η τιμή μας: €11,65
Δρασκελιές στο φως
Η ηρωίδα μας γεννιέται λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος. Γύρω της στροβιλίζονται τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα της εποχής: ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος, γεγονότα που θα σημαδέψουν τις αναζητήσεις της και τους προβληματισμούς της και θα διαμορφώσουν την ιδεολογία της. Ο νεανικός της έρωτας, η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο και τα πιστεύω της θα την οδηγήσουν να λάβει ενεργό μέρος στους φοιτητικούς αγώνες του 1-1-4, στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη κ.ά.

Χούντα. Ισχυρά συναισθήματα απογοήτευσης και αποχωρισμού, μια προδοσία και η διάψευση προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο την οδηγούν στην αυτοεξορία στο εξωτερικό και θα εξαφανίσουν τον αληθινό της εαυτό, τραυματίζοντας την αθωότητά της. Θα οδηγηθεί σε μια ατέλειωτη εσωτερικότητα από όπου δεν θα μπορεί να ξεφύγει. Θα κατασκευάσει με τη λογική της μια πραγματικότητα που δεν είναι πάντα η αληθινή.

Ισχυρές συγκρούσεις, διαψεύσεις και ένα αναπάντεχο γεγονός, θα μετασχηματίσουν την κατακερματισμένη ψυχή της. Η συναρμολόγηση των θραυσμάτων που ήταν ο θρήνος για έναν κόσμο που χάθηκε, και η ανασύνθεσή τους θα φέρουν την εσωτερική ισορροπία.

Μέσα από εσωτερικούς και εξωτερικούς αγώνες θα κερδίσει το δικαίωμα της δημιουργίας, για να κάνει, όπως και όλη η γενιά της, μια δρασκελιά στο φως.
Τίτλος βιβλίου:Δρασκελιές στο φως
Εκδότης:Πολύτροπον
Συντελεστές βιβλίου:Πουλιάση, Άννα (Συγγραφέας)
ISBN:9789606840487
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2014
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες