Εμπρός της γης οι αγανακτισμένοι

Από τη διαμαρτυρία στη δράση
Εκδότης:
Σύγχρονοι Ορίζοντες
Έτος:
2014
ISBN:
9789603984290
Σελίδες:
144
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εμπρός της γης οι αγανακτισμένοι
Τιμή εκδότη:€8,74
Η τιμή μας: €7,87
Εμπρός της γης οι αγανακτισμένοι
"Πριν από έναν περίπου χρόνο, στα τέλη Φεβρουαρίου 2013, πέθανε στο Παρίσι ο μεγάλος επαναστάτης -μία από τις ηγετικές μορφές του κινήματος των Αγανακτισμένων- Στεφάν Εσέλ. Όμως το οικουμενικό του μήνυμα "Αγανακτήστε!" συνεχίζει να αντηχεί όλο και πιο ηχηρό ως απάντηση στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση". (Ρόλαντ Μερκ)

"Σήμερα, στις αρχές του 21ου αιώνα, έχουμε και πάλι την εντύπωση ότι όλες οι προσδοκίες της ανθρωπότητας, στο όνομα των οποίων εξεγέρθηκαν γενιές ολόκληρες, είναι αποκηρυγμένες! Τα πάντα συμβαίνουν θαρρείς και ο Θεός έπλασε, την πέμπτη ημέρα της Δημιουργίας, τους υπαλλήλους και τους εργάτες, την έκτη τους τραπεζίτες και τους μεγιστάνες και την έβδομη αναπαύθηκε λέγοντας στους πρίγκιπες του χρήματος: "Άρχετε των πολιτών σας και αυξάνετε και πληθύνετε τα πλούτη σας!"
Πολύ λιγότερο ενωμένοι από τους πατεράδες και τις μανάδες μας, πολύ λιγότερο μαχητικοί από τους παππούδες μας που διεκδικούσαν τα δίκια τους στον δρόμο, συχνά εξουθενωμένοι από την καθημερινή μιζέρια, έχουμε σχεδόν χάσει αυτό που μας δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη: την τόλμη να κυνηγάμε τα μεγάλα όνειρα της ανθρωπότητας!
"Αγαπητές αναγνώστριες, αγαπητοί αναγνώστες, πολλά από τα προβλήματα που θίγει το παρόν βιβλίο θα επιλυθούν μονάχα αν δράσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Ο χρόνος πιέζει, αλλά υπάρχει διέξοδος, εκείνη των θαρραλέων, αυτών που την πιστεύουν..."
Τίτλος βιβλίου:Εμπρός της γης οι αγανακτισμένοι
Υπότιτλος βιβλίου:Από τη διαμαρτυρία στη δράση
Εκδότης:Σύγχρονοι Ορίζοντες
Συντελεστές βιβλίου:Hessel, Stéphane, 1917-2013 (Συγγραφέας)
Κολαΐτη, Ρίτα (Μεταφραστής)
ISBN:9789603984290
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες