Φυσική Γ΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2013
ISBN:
9789601627113
Σελίδες:
448
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου είναι η υλοποίηση μιας πολύχρονης ιδέας για τη διδασκαλία της Φυσικής στο γυμνάσιο. Επίσης, είναι η συμπύκνωση της δεκαπεντάχρονης πλέον εμπειρίας μου στη συγγραφή σχολικών βιβλίων και σχολικών βοηθημάτων Φυσικής. Γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι η συστηματική του μελέτη θα σε βοηθήσει.

Η φιλοσοφία στο στήσιμο του βιβλίου είναι η εξής:
- Η ύλη χωρίζεται σε αριθμημένες ενότητες με βάση τη σειρά του σχολικού βιβλίου. [Το κεφάλαιο 1 («Ηλεκτρική δύναμη και φορτίο»), για παράδειγμα, έχει γραφτεί σε έξι ενότητες.]
- Κάθε ενότητα περιλαμβάνει τα εξής μέρη:
- Βασική θεωρία: Η θεωρία σε πρώτο και γρήγορο επίπεδο ανάγνωσης. Σκοπός είναι και το σύντομο και αποτελεσματικό κοίταγμα από το μαθητή λίγο πριν από το τεστ ή την τελική εξέταση.
- Εβδαθύνοντας στη θεωρία: Γίνεται μια πιο εμπεριστατωμένη διείσδυση στη θεωρία με τη μορφή αριθμημένων ερωτήσεων - απαντήσεων. Σημείωση: Η θεωρία δίνεται σκόπιμα σε αυτά τα δύο επίπεδα, ώστε ο κάθε μαθητής να μελετάει ανάλογα με το χρόνο και τη δυνατότητα που διαθέτει. Ακόμα και τα παιδιά που θα αρκεστούν στη βασική θεωρία θα ωφεληθούν αρκετά.
- Μάθε συμπληρώνοντας κενά: Από τα βασικά κομμάτια της θεωρίας (έννοιες, ορισμοί, τύποι) λείπουν οι κρισιμότερες λέξεις, τις οποίες συμπληρώνοντας ο μαθητής εδραιώνει καλύτερα τη γνώση του.
- Μάθε να λύνεις ασκήσεις: Υποδειγματικά λυμένα παραδείγματα. Στον τίτλο τους φαίνεται ο διδακτικός στόχος του καθενός και τι διαπραγματεύεται. Με τα λυμένα αυτά παραδείγματα γίνεται πλήρης κάλυψη περιπτώσεων που προκύπτουν σε κάθε ενότητα.
- Απάντησε σε ερωτήσεις: Ένας μεγάλος αριθμός από ερωτήσεις προς απάντηση όλων των τύπων (κλειστού - ανοικτού τύπου) που "σαρώνουν" την ύλη κάθε αντίστοιχης ενότητας.
- Λύσε ασκήσεις: Ένας μεγάλος αριθμός από ασκήσεις και προβλήματα που και πάλι "σαρώνουν" την ύλη της ενότητας.
- Έλεγξε τις γνώσεις σου: Στο τέλος κάθε ενότητας ένα κριτήριο αξιολόγησης 40-45 λεπτών σωστά διαβαθμισμένο.
[...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Φυσική Γ΄ γυμνασίου
Περιέχει:Ένθετο με τις λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Σαρρηγιάννης Αντώνης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601627113
Σειρά εκδότη:Βιβλία για την Εκπαίδευση
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2013
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες