Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς

(Olea europaea L.)
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2013
ISBN:
9789609357142
Σελίδες:
489
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς
Τιμή εκδότη:€41,80
Η τιμή μας: €37,62
στο καλάθι
Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς
Η ελιά έχει βαθιές ρίζες όχι μόνο στα εδάφη της λεκάνης της Μεσογείου αλλά και στους πολιτισμούς της για χιλιάδες χρόνια. Διαδραμάτισε έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στη διατήρηση του περιβάλλοντος και στη διατροφή, την οικονομία, τις συνήθειες, τις παραδόσεις και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της Μεσογείου. Στο πρόσφατο παρελθόν με την ανακάλυψη των 'νέων χωρών' η καλλιέργεια της ελιάς εξαπλώθηκε στην Αμερική και τον 20ο αιώνα στην Ασία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική, μαζί με την πολιτιστική της κληρονομιά.

Το βιβλίο είναι ένας θησαυρός 498 σελίδων με την ιστορία της ελιάς και του ελαιολάδου σε 41 χώρες στο οποίο συνεργάστηκαν 99 επιστήμονες από 5 ηπείρους. Την αγγλική έκδοση επιμελήθηκε διεθνής εκδοτική ομάδα από τους M. El-Kholy (Αίγυπτο), D. Avanzato (Ιταλία), J. Caballero (Ισπανία), Κ. Χαρτζουλάκη (Ελλάδα) και F. V. Serman (Αργεντινή). Η μετάφραση στα ελληνικά και η επιμέλεια έκδοσης έγινε από το Κων/νο Χαρτζουλάκη, γεωπόνο-ερευνητή.

Στο βιβλίο υπάρχει τεκμηριωμένο υλικό με ιστορικές φωτογραφίες (851) και το κεντρικό θέμα του είναι: "ελιά και οι άνθρωποι". Στόχος του βιβλίου ένια να κρατήσει ζωντανή την ιστορία, το πολιτισμό και τις παραδόσεις που συνδέονται με την ελιά, πριν χαθούν με το χρόνο μαζί με τις παλαιότερες γενιές. Επιπλέον να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού και των προϊόντων της ελιάς στην υγεία του ανθρώπου.

Αποτελεί ένα ταξίδι ανακάλυψης για το μυαλό και την ψυχή, αφού ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αναγνωστών: επιστημόνων, παραγωγών, καταναλωτών και μη ειδικών με την κάλυψη ενός πλήθους των θεμάτων για κάθε χώρα (ιστορία της ελιάς, ποικιλίες, επιδράσεις στην οικονομία και το περιβάλλον, εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές πρακτικές, μεθόδους επεξεργασίας, παραδόσεις και πολιτισμός, γαστρονομία, λαϊκές ιατρικές και καλλυντικές χρήσεις, τουρισμός και χρήσεις των υποπροϊόντων).
Τίτλος βιβλίου:Ακολουθώντας τα αποτυπώματα της ελιάς
Υπότιτλος βιβλίου:(Olea europaea L.)
Τίτλος πρωτότυπου:Following Olive Footprints
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Χαρτζουλάκης, Κωνσταντίνος (Μεταφραστής)
El - Kholy, M. (Επιμελητής)
Avanzato, D. (Επιμελητής)
Caballero, J. (Επιμελητής)
Χαρτζουλάκης, Κωνσταντίνος (Επιμελητής)
Serman, F. V. (Επιμελητής)
ISBN:9789609357142
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες