Η άνθηση το κινέζικου βουδισμού

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2014
ISBN:
9789600443844
Σελίδες:
336
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η άνθηση το κινέζικου βουδισμού
Τιμή εκδότη:€16,42
Η τιμή μας: €14,78
στο καλάθι
Η άνθηση το κινέζικου βουδισμού
Στον τρίτο και τελευταίο τόμο της τριλογίας της Σόκα Γκάκκαϊ καταγράφονται η συναρπαστική διαδρομή της ιστορίας του Βουδισμού και η μεταμόρφωσή του σε παγκόσμια θρησκεία, κατά τη διάρκεια της πορείας του από την Ινδία, τη γενέτειρα του Βούδα, στην Κίνα και ακόμη παραπέρα.

Ο Νταϊσάκου Ικέντα, συγγραφέας του βιβλίου και πρόεδρος της Διεθνούς Σόκα Γκάκκαϊ, συνθέτει μια παραστατική αφήγηση στην οποία αρχικά πρωταγωνιστούν οι μοναχοί και οι έμποροι, που εισήγαγαν το Βουδισμό στην Κίνα ακολουθώντας το Δρόμο του Μεταξιού, και στη συνέχεια οι επιφανείς Κινέζοι βουδιστές. Περιγράφει την ανάπτυξη συγκεκριμένων βουδιστικών σχολών στην Κίνα, εστιάζοντας στη σχολή του Τιαντάι, που αργότερα άσκησε επιρροή και στην Ιαπωνία. Τέλος, παραθέτει συνοπτικά την παρακμή του Βουδισμού στην Κίνα μετά τις σκληρότατες διώξεις του 10ου αιώνα.
Η σοφία και η ενόραση χαρακτηρίζουν τα κεντρικά πρόσωπα του βιβλίου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο σπουδαίος μεταφραστής Κουμαρατζίβα και ο διαπρεπής βουδιστής Τιαντάι Ζιγί. Εμφανίζονται ολοζώντανοι στο προσκήνιο της Άνθησης του Κινεζικού Βουδισμού, αφενός για να μας διαφωτίσουν για το ρόλο του Βουδισμού στην κινεζική κοινωνία και, κατ’ επέκταση, σε όλη την ανθρωπότητα, και αφετέρου για να χαράξουν το δρόμο που η θρησκεία οφείλει να ακολουθήσει, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αδήριτες ανάγκες των καιρών, τότε και τώρα.
Τίτλος βιβλίου:Η άνθηση το κινέζικου βουδισμού
Τίτλος πρωτότυπου:The Flower of Chinese Buddhism
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Ikeda, Daisaku (Συγγραφέας)
Σταθόπουλος, Πάνος (Μεταφραστής)
ISBN:9789600443844
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες