Σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά και δικτυακά πρωτόκολλα

Εκδότης:
Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος:
2014
ISBN:
9789606759918
Σελίδες:
440
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά και δικτυακά πρωτόκολλα
Τιμή εκδότη:€30,00
Η τιμή μας: €27,00
στο καλάθι
Σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά και δικτυακά πρωτόκολλα
Το κύριο θέμα που θα αντιμετωπίσουμε στο βιβλίο "Σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά & δικτυακά πρωτόκολλα" είναι η ανάγκη για μεταφορά μεγάλου όγκου κίνησης με διαφορετικές απαιτήσεις παρεχομένης ποιότητας μέσω δικτύων που λειτουργούν σε υψηλές ταχύτητες. Στην προσπάθειά μας να μελετήσουμε το σχεδιασμό και τη λειτουργία της μεταφοράς αυτής κύριο λόγο θα παίξει η μελέτη των δικτύων ATM (Asynchronous Transfer Mode - Ασύγχρονος Τρόπος Μεταφοράς) και των δικτύων (π.χ. του Διαδικτύου) που βασίζονται στο πρωτόκολλο IP (Internet Protocol - Πρωτόκολλο διαδικτύωσης).
Οι αλλαγές που παρατηρούνται και στις δύο αυτές κατηγορίες είναι τεράστιες. Στα δίκτυα που λειτουργούν με βάση το IP βλέπουμε μια τρομερή αύξηση της κίνησης και μια ποιοτική αλλαγή της κίνησης - από τη μεταφορά απλών δεδομένων στη μεταφορά πολυμεσικής κυκλοφορίας, δηλ. μεταφορά φωνής, εικόνας, και κινούμενης εικόνας (video). Στα δίκτυα ATM παρατηρούμε τη μεταφορά, εκτός από την παραδοσιακή κίνηση δεδομένων και εικόνας, και κίνηση η οποία προέρχεται από συνδέσεις TCP/IP (Transport Control Protocol/ Internet Protocol). Τα προβλήματα χου προκύπτουν από τις τόσο μεγάλες αλλαγές επηρεάζουν τον τεχνικό όσο και τον επιχειρηματικό τρόπο που προσεγγίζονται οι δυνατές λύσεις.
Ο τεχνικός κόσμος βλέπει να αναφύονται μια σειρά από καινούρια και ενδιαφέροντα προβλήματα στο σχεδιασμό των δικτύων, στον έλεγχο της συμφόρησης, στο χαρακτηρισμό της κίνησης και στη διαχείριση των δικτύων. Ο επιχειρηματικός κόσμος βλέπει τα δίκτυα να δίνουν ένα πολύ δυνατό εργαλείο στον τελικό χρήστη και να επηρεάζουν τον τρόπο δομής όχι μόνον του τμήματος μηχανογράφησης της εταιρείας αλλά ολόκληρης της δομής και της οργάνωσης της καθώς ο τελικός χρήστης μπορεί και πρέπει να έχει πρόσβαση σε δεδομένα χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων.
Στο βιβλίο αυτό κατ' αρχήν θα δούμε τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην ανάπτυξη των δικτύων υψηλών ταχυτήτων. Ύστερα θα αναπτύξουμε τις βασικές αρχές λειτουργίας δικτύων οι οποίες είναι απαραίτητες για την " κατανόηση του μαθήματος (το βιβλίο αυτό προϋποθέτει κάποιες γενικές γνώσεις δικτύων, όπως αυτές παρουσιάζονται σε εισαγωγικά βιβλία). Στα επόμενα κεφάλαια : "θα παρουσιαστούν με λεπτομέρεια η λειτουργία και η απόδοση των δικτύων Frame, Relay, ATM, TCP/IP κα\ MPLS. Θα παρουσιαστούν επίσης θέματα σχετικά με τη Διαδικτύωση διαφορετικών μορφών δικτύων και την φιλοσοφία που αυτή ακολουθεί.
Τίτλος βιβλίου:Σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά και δικτυακά πρωτόκολλα
Εκδότης:Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Συντελεστές βιβλίου:Δουληγέρης, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789606759918
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2014
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες