Κοσμάς Φλαμιάτος και Παπουλάκος

(στις φυλακές Αράπη του κάστρου του Ρίου): Εποχή πολιτικο-θρησκευτικής κρίσης και αναγέννησης: Και ένα αμφιλεγόμενο του Φλαμιάτου στιχούργημα
Εκδότης:
Παναγόπουλος, Αλέξιος Π.
Έτος:
2008
ISBN:
9789609250139
Σελίδες:
142
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κοσμάς Φλαμιάτος και Παπουλάκος
Τιμή εκδότη:€8,12
Η τιμή μας: €7,31
Κοσμάς Φλαμιάτος και Παπουλάκος
Με χαρά χαιρετίζω την έκδοση του βιβλίου αυτού του συμπολίτη μας συγγραφέα καθηγητή κ. Παναγόπουλου Αλέξιου, ο οποίος ασχολείται με την τοπική ιστοριογραφία από ετών και έχει βραβευθεί από την εταιρεία μελετών αχαϊκών. Η έκδοση αυτή για την εποχή όπου έζησε και έδρασε ο Κοσμάς Φλαμιάτος, άγγιξε και την περιοχή μας σε πολλές προεκτάσεις του πολιτικοθρησκευτικού μας βίου.

Το παρόν συνοπτικό πόνημα αποτελεί μια επιπλέον σημαντική ερευνητική δραστηριότητα του συμπολίτη συγγραφέα όπου με τον δικό του τρόπο καταγραφής παρουσιάζει την τοπική μας ιστορία που έγινε ουσιαστική για όλη την Αχαΐα και το Έθνος ολόκληρο.

Η ανάπτυξη της δομής και η διάταξη της ύλης του πονήματος του καθιστούν το βιβλίο ένα χρήσιμο έργο ιστορικής μαρτυρίας και προβολής του τόπου μας. Συνάμα δημοσιεύει και το άγνωστο στιχούργημα του Κοσμά Φλαμιάτου και αναδεικνύει τον τόπο όπου έδρασε, στην περιοχή του Δήμου μας, αλλά και μαρτυρικά απεβίωσε ο αρχηγός της Εταιρείας των Φιλορθοδόξων, καθώς και όλη την δράση του στην Πελοπόννησο, ώστε ο λαός μας, σε εκείνη την εποχή να παιδαγωγηθεί και να αφυπνιστεί αντιλαμβανόμενος την επικινδυνότητα των προτεσταντικών και δυτικών προτύπων διακυβέρνησης.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον συμπολίτη συγγραφέα που ασχολείται με την ανάδειξη της ιστορικής μας μνήμης και μας θυμίζει το ιστορικό παρελθόν της φωτεινής και αγίας προσωπικότητας, που αδικήθηκε χάρη της γνωστής διχόνοιας και φυλακίστηκε στις φοβερές τότε φυλακές "αράπη" του κάστρου του Ρίου. Ο συγγραφέας επεκτείνεται με επιτυχία και στο παρόν ώστε να διδαχθούμε από τα ιστορικά λάθη του χθες και της πολιτικοθρησκευτικής του κρίσης και να οδηγηθούμε διδακτικά σε ένα δημιουργικότερο αύριο του τόπου μας και θεωρώ το βιβλίο αυτό χρήσιμο βοήθημα όχι μόνο ιστορικού ή λογοτέχνη αλλά και κάθε συμπολίτη.

(από τον Χαιρετισμό του Δημάρχου Ρίου Χρήστου Λιακόπουλου)
Τίτλος βιβλίου:Κοσμάς Φλαμιάτος και Παπουλάκος
Υπότιτλος βιβλίου:(στις φυλακές Αράπη του κάστρου του Ρίου): Εποχή πολιτικο-θρησκευτικής κρίσης και αναγέννησης: Και ένα αμφιλεγόμενο του Φλαμιάτου στιχούργημα
Εκδότης:Παναγόπουλος, Αλέξιος Π.
Συντελεστές βιβλίου:Παναγόπουλος Αλέξιος Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609250139
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Θέατρο
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες