Λογοθεραπεία

Διεπιστημονική θεώρηση
Εκδότης:
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Έτος:
2013
ISBN:
9789604521760
Σελίδες:
176
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λογοθεραπεία
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Λογοθεραπεία
Η επιστήμη της λογοθεραπείας καταπιάνεται με όλους τους παράγοντες που οδηγούν σε διαταραχή του λόγου ή της επικοινωνίας, καθώς και τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Το παρόν βιβλίο επιμένει σε μια διεπιστημονική προσέγγιση της λογοθεραπείας, θεωρώντας αναγκαία τη συνομιλία με άλλους συναφείς επιστημονικούς κλάδους, όπως την ιατρική, την ψυχολογία, τη γλωσσολογία, τις παιδαγωγικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, και προσεγγίζοντας τον ασθενή και την οικογένειά του με περισσότερο ολιστικό τρόπο απ' ό,τι συνηθιζόταν στο παρελθόν.

Στην πρώτη ενότητα συζητείται η επιστημονική εγκυρότητα της διεπιστημονικής προσέγγισης, τόσο θεωρητικά όσο και με παραδείγματα από τη λειτουργία τέτοιων ομάδων στην πράξη. Κατόπιν παρουσιάζονται διεπιστημονικοί τρόποι αξιολόγησης και διάγνωσης, με έμφαση στις διαταραχές λόγου και τη δυσλεξία, όσον αφορά στα παιδιά, καθώς και στις διαταραχές λόγου και τις εγκεφαλικές βλάβες που συναντούμε σε ενηλίκους.

Στην τρίτη ενότητα σειρά έχει μια προσέγγιση των προγραμμάτων και παρεμβάσεων που βρίσκουμε στον ελλαδικό χώρο, ενώ στο τέλος συζητούνται οι θεραπευτικές μέθοδοι και οι τεχνικές, με δύο παραδείγματα κλινικών περιπτώσεων ώστε να γίνει σαφής η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε λογοθεραπευτές κάθε ειδικότητας και αποσκοπεί σε μια σύγχρονη, έγκυρη και πλήρη αντιμετώπιση της λογοθεραπείας, με τελικό στόχο την κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερη βοήθεια στον ασθενή.
Τίτλος βιβλίου:Λογοθεραπεία
Υπότιτλος βιβλίου:Διεπιστημονική θεώρηση
Εκδότης:Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Βλασσοπούλου, Μαρία (Επιμελητής)
Μύρκος, Βασίλης (Επιμελητής)
ISBN:9789604521760
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2013
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες