Κριτική της κριτικής δύναμης

Εκδότης:
Σμίλη
Έτος:
2013
ISBN:
9789606880384
Σελίδες:
478
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κριτική της κριτικής δύναμης
Τιμή εκδότη:€28,00
Η τιμή μας: €25,20
στο καλάθι
Κριτική της κριτικής δύναμης
Η "Κριτική της κριτικής δύναμης" (1790), η τρίτη μεγάλη Κριτική του Καντ έπειτα από την "Κριτική του καθαρού Λόγου" (1781) και την "Κριτική του πρακτικού Λόγου" (1788), πραγματεύεται τα ζητήματα της αισθητικής και της φιλοσοφίας της φύσης, ιδίως το πρόβλημα της τελολογίας. Το βιβλίο εξετάζει θεμελιώδη ζητήματα, όπως: η ομορφιά στην φύση και στην τέχνη, το υψηλό, η θεμελίωση των αισθητικών κρίσεων, η σχέση αισθητικής και ηθικής, η σχέση μηχανοκρατικής και τελολογικής κατανόησης της φύσης, καθώς και κεντρικά ερωτήματα φιλοσοφίας της ιστορίας, του πολιτισμού και της μεταφυσικής, ιδίως της φιλοσοφικής θεολογίας.

Η "Κριτική της κριτικής δύναμης" άσκησε και ασκεί καθοριστική επιρροή για τη διαμόρφωση, λ.χ., του ρομαντισμού, του γερμανικού ιδεαλισμού και της φιλοσοφίας της ζωής. Το βιβλίο, ένα έργο-σταθμός, αναγνωρίζεται γενικά ως η θεμελίωση της αισθητικής καθώς και η ολοκλήρωση και η τελική σύνθεση του κριτικού έργου του Καντ.

Το βιβλίο μεταφράζεται από το πρωτότυπο, για πρώτη φορά ολοκληρωμένο στα ελληνικά, από τον διακεκριμένο μελετητή και μεταφραστή του Καντ, Κώστα Ανδρουλιδάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με κατατοπιστική Εισαγωγή, πραγματολογικά και ερμηνευτικά σχόλια, χρονολόγιο της ζωής και των έργων του Καντ, βιβλιογραφία και ευρετήρια ονομάτων και εννοιών.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε φοιτητές, μελετητές και καθηγητές φιλοσοφίας, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, εικαστικών τεχνών, μουσικής, ιστορίας, θεολογίας.
Τίτλος βιβλίου:Κριτική της κριτικής δύναμης
Τίτλος πρωτότυπου:Kritik der Urteilskraft
Εκδότης:Σμίλη
Συντελεστές βιβλίου:Kant, Immanuel, 1724-1804 (Συγγραφέας)
Ανδρουλιδάκης, Κώστας, καθηγητής φιλοσοφίας (Μεταφραστής)
ISBN:9789606880384
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2013
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ιδεόγραμμα", 2002.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες