Καλλίπολις ψυχή

Ανάγνωσι της Πολιτείας του Πλάτωνος
Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2013
ISBN:
9789605277901
Σελίδες:
336
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Καλλίπολις ψυχή
Τιμή εκδότη:€33,92
Η τιμή μας: €30,53
στο καλάθι
Καλλίπολις ψυχή
Η "Πολιτεία" είναι από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ανθρώπινου πνεύματος . Ανήκει στην κατηγορία των έργων τα οποία πολλοί θα επέλεγαν σε περίπτωση που θα έπρεπε να σωθεί μόνο ένα εάν καταστρέφονταν όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί.

Αποτελεί το ιδρυτικό κείμενο της πολιτικής επιστήμης και από την άποψη αυτή αιμοδοτεί ανά τους αιώνες τον πολιτικό προβληματισμό όσων εμβαθύνουν στις σελίδες του. Αγωνία του Πλάτωνος είναι πώς οι άνθρωποι να συνυπάρχουν ειρηνικά στους κόλπους ενός κράτους και το επιχειρεί θέτοντας όρο της πολιτικής ενότητος της αλήθεια και την δικαιοσύνη, κάτι που διεκδικούμε διακαώς σήμερα στην Ελλάδα.

Η ερμηνευτική ανάγνωση του μεγάλου πλατωνικού έργου που επιχειρεί εδώ ο Στέλιος Ράμφος δεν έχει σχέση με σχολαστικό υπομνηματισμό ούτε μια παρελθοντολογία χωρίς όμως να παραβλέπει , κατά δύναμιν, κεκτημένα της φιλολογίας και της ιστορικής έρευνας. Ανταποκρίνεται κατά κύριο λόγο σε απαιτήσεις των καιρών και στις πιεστικές ανάγκες σταθερών προϋποθέσεων του ευ ζην μιας σύγχρονης πολιτείας. Θα ήθελε να λειτουργήσει μέσα στις οδυνηρές δυσκολίες της κοινωνίας μας σαν σκεπτικό οδικού χάρτη προοπτικής.
Τίτλος βιβλίου:Καλλίπολις ψυχή
Υπότιτλος βιβλίου:Ανάγνωσι της Πολιτείας του Πλάτωνος
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Ράμφος Στέλιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605277901
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες