Ζωή μετά τη ζωή

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2013
ISBN:
9789605662615
Σελίδες:
572
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ζωή μετά τη ζωή
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ζωή μετά τη ζωή
Στις 11 Φεβρουαρίου 1910, σ' ένα χωριό της Αγγλίας, γεννιέται πρόωρα ένα κοριτσάκι. Καθώς τα χιόνια έχουν αποκλείσει τη χώρα, το μωρό πεθαίνει πριν προλάβει να φτάσει ο γιατρός.

Τι θα γινόταν αν έφτανε ο γιατρός; Στην αμέσως επόμενη εκδοχή, η μικρή Ούρσουλα σώζεται από τον γιατρό, και μεγαλώνει μαζί με τα τέσσερα αδέλφια της σ' ένα ευτυχισμένο σπιτικό. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, πνίγεται στη θάλασσα μαζί με την αδελφή της. Τι θα γινόταν αν ένας παραθεριστής την έσωζε; Θα μεγάλωνε και θα σπούδαζε και στη συνέχεια θα πήγαινε στη Γερμανία. Εκεί θα γνώριζε τον Χίτλερ και την Εύα Μπράουν, θα παντρευόταν και θα έκανε μια κόρη. Θα βρισκόταν στους βομβαρδισμούς του Βερολίνου από τους Συμμάχους και θα αυτοκτονούσε από απελπισία.

Τι θα γινόταν αν δεν έμενε στη Γερμανία και γύριζε στην Αγγλία; Θα έπιανε δουλειά στο υπουργείο εθνικής άμυνας και θα ζούσε την κήρυξη του πολέμου και τους βομβαρδισμούς της πόλης από τη γερμανική αεροπορία. Θα σκοτωνόταν σ' ένα καταφύγιο μαζί με πολλούς άλλους;

Τι θα γινόταν αν δεν σκοτωνόταν...

Όλο το βιβλίο διηγείται τη ζωή της Ούρσουλας, την οποία η συγγραφέας ανατέμνει και αλλάζει συνεχώς, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κι εξελίξεις σε όλα τα σημαντικά περιστατικά της ζωής της: ευχάριστα και δυσάρεστα. Το βιβλίο ξεκινάει το 1910 με τη γέννηση της Ούρσουλας και φτάνει ως το 1967, στη συνταξιοδότησή της.
Τίτλος βιβλίου:Ζωή μετά τη ζωή
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Life after Life
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Atkinson, Kate, 1951- (Συγγραφέας)
Γκανά, Μυρσίνη (Μεταφραστής)
ISBN:9789605662615
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες