Φιλολογικά πορτρέτα

Ραμπαγάς, Γαβριηλίδης, Μητσάκης, Κρυστάλλης, Παπαδιαμάντης, Αννίνος, Παράσχος, Ροΐδης, Αββακούμ, Σουρής, Παλαμάς, Προβελέγγιος, Νιρβάνας, Ξενόπουλος, Μαρκοράς, Κορομηλάς, Μαρτζώκης, Λάσκαρης, Πωπ, Καβαφάκης, Φέξης, Νουμάς
Εκδότης:
Πνοές Λόγου και Τέχνης
Έτος:
2013
ISBN:
9786188088610
Σελίδες:
143
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φιλολογικά πορτρέτα
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Φιλολογικά πορτρέτα
Οι "Πνοές Λόγου και Τέχνης", σε μια προσπάθεια προβολής της λογοτεχνίας στο ευρύτερο κοινό, δημιούργησε τη σειρά "Ιστορία - Λογοτεχνία - Ανοιχτοί Ορίζοντες".

Εγκαινιάζουμε αυτή τη σειρά με το βιβλίο του Δημήτρη Ταγκόπουλου συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού Νουμά, που εφέτος κλείνει 110 χρόνια από την ίδρυσή του, έχοντας μια μεγάλη προσφορά στο χώρο της λογοτεχνίας και της ελληνικής γλώσσας.

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από είκοσι δύο φιλολογικά πορτρέτα διακεκριμένων δημιουργών που με το έργο τους σημάδεψαν την ιστορία των ελληνικών γραμμάτων. Μορφές που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν πολλοί απ' αυτούς με τον Δημήτρη Ταγκόπουλο, διαμορφώνοντας το νέο κύμα της σύγχρονης λογοτεχνίας, το οποίο άνθισε αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι τα χρόνια του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Πιστεύουμε ότι η ανάγνωση αυτού τον βιβλίου θα ωφελήσει σημαντικά τον τομέα των γνώσεων του αναγνωστικού κοινού και θα διευρύνει την επικοινωνία των νεωτέρων με το χώρο τον βιβλίου.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Φιλολογικά πορτρέτα
Υπότιτλος βιβλίου:Ραμπαγάς, Γαβριηλίδης, Μητσάκης, Κρυστάλλης, Παπαδιαμάντης, Αννίνος, Παράσχος, Ροΐδης, Αββακούμ, Σουρής, Παλαμάς, Προβελέγγιος, Νιρβάνας, Ξενόπουλος, Μαρκοράς, Κορομηλάς, Μαρτζώκης, Λάσκαρης, Πωπ, Καβαφάκης, Φέξης, Νουμάς
Εκδότης:Πνοές Λόγου και Τέχνης
Συντελεστές βιβλίου:Ταγκόπουλος, Δημήτριος Π., 1867-1926 (Συγγραφέας)
ISBN:9786188088610
Σειρά εκδότη:Ιστορία - Λογοτεχνία - Ανοιχτοί Ορίζοντες
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες