Μεγάλες αλήθειες

Εμπνεύσεις για διαλογισμό - στοχασμό
Εκδότης:
Πυθαγόρειο Ομακοείο
Έτος:
2008
ISBN:
9789609812900
Σελίδες:
256
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεγάλες αλήθειες
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
στο καλάθι
Μεγάλες αλήθειες
Οι "Μεγάλες Αλήθειες" είναι ένα απόσταγμα συμπυκνωμένης γνώσης, σοφίας και βιωμάτων πολύχρονου "διαλογισμού-στοχασμού" πάνω σε θέματα εσωτερικής φιλοσοφίας που αποτυπώνονται σε χειρόγραφες σημειώσεις.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν ουσιαστικές απαντήσεις σε ανεξήγητα και αναπάντεχα ερωτήματα. Ποίος είναι ο σκοπός που ήρθαμε σε τούτο τον κόσμο; Ποίοι είναι οι νόμοι που διέπουν το Σύμπαν-Αντισύμπαν-Υπερσύμπαν; Τι είναι η ύλη και αντιύλη; Ποία είναι η διαδρομή της ψυχής μετά το θάνατο; Τι σημαίνει ορατά και αόρατα; Γιατί δε βλέπουμε το Δημιουργό; Πώς μπορούμε να νικήσουμε το φόβο, τον πόνο, τη θλίψη και τη δυστυχία; Πώς μπορούμε να επιφέρουμε τη γαλήνη, την αρμονία, την ευεξία και την υγεία στο φυσικό μας σώμα;…

Μονάδα: Είναι η αρχή των πάντων και βρίσκεται μέσα σε κάθε αριθμό. Η Μονάδα δεν είναι έργο κανενός, παρά μόνο του εαυτού της. Γιατί μόνο εκείνη ξέρει να γεννά τους άπειρους άλλους αριθμούς και ποτέ κανένας δε μπορεί να μειώσει τη δύναμή της. Όλοι οι άλλοι αριθμοί είναι ατελείς, αυξάνονται και αφαιρούνται, πολλαπλασιάζονται και διαιρούνται χάριν της μονάδος. Η μονάδα εκφράζει και διατυπώνει τον ίδιο το Θεό.

Τι είναι Διαλογισμός-Στοχασμός του Σωκράτη; Είναι η μέθοδος με την οποία ο νους μαθαίνει να συγκεντρώνεται και να σταθεροποιείται σε ένα μόνο στόχο. Όταν επικεντρώνεσαι σε ένα στόχο, αυτός σου ανταποκρίνεται, σου αποκαλύπτεται και ταυτίζεται μαζί σου.

Υπερσυνείδηση: Όταν το Αιώνιο Πνεύμα αντιφεγγίζετε κάποια στιγμή στο πρόσκαιρο, ο νους του ανθρώπου περνάει σε ένα υψηλότερο πεδίο, το υπερ-συνειδητό. Όταν συγκεντρωθεί τέλεια και φθάσει στην υπερσυγκέντρωση (Σαμάντι), ξεπερνάει τα όρια της λογικής και συλλαμβάνει γεγονότα που κανένα ένστικτο ή λογική δε μπορεί ποτέ να συλλάβει.

Σκέψη: Η σκέψη του ανθρώπου έχει μέσα της μία δύναμη αυτοδημιουργική, αρκεί να είναι επαναλαμβανόμενη. Ό, τι σκεπτόμαστε σταθερά, με πίστη και επιμονή, αυτό γινόμαστε στο μέλλον χωρίς αμφιβολία.
Τίτλος βιβλίου:Μεγάλες αλήθειες
Υπότιτλος βιβλίου:Εμπνεύσεις για διαλογισμό - στοχασμό
Εκδότης:Πυθαγόρειο Ομακοείο
Συντελεστές βιβλίου:Τσαπάρας, Δημήτριος Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609812900
Στοιχεία έκδοσης: 2008
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός - Μεταφυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες