Όσα δεν παίρνει ο άνεμος

Εκδότης:
Δωδώνη
Έτος:
2013
ISBN:
9789605580209
Σελίδες:
164
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Όσα δεν παίρνει ο άνεμος
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
Όσα δεν παίρνει ο άνεμος
Στο βιβλίο περιέχονται ομιλίες-διαλέξεις που έλαβαν χώρα σε διάφορα πνευματικά εντευκτήρια των Αθηνών, όπως: Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Σύλλογος Αθηναίων, Πνευματικό Κέντρο ΗΩΣ και Κρητική Λέσχη Πραισός, με τους εξής τίτλους: "Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα στη μουσική και στην τέχνη του λόγου" - "Το πολιτιστικό θαύμα του Μινωικού πολιτισμού" - "Η εθνική σημασία της Κρητικής Αναγέννησης" - "Γιόχαν Στράους" - "Ο έρωτας ως συναίσθημα από τη χαραυγή της Ιστορίας" - "Ο Κρητικός και η ιστορία του" - "Το ελληνικό δημοτικό τραγούδι" - "28η Οκτωβρίου 1940" - "Σπαρτιατική οργάνωση και κοινωνία" - "Οι πρωτεργάτες της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας".

Ο συγγραφέας αναπτύσσει, εν τάχει - στα πλαίσια μίας ολιγόλεπτης ομιλίας -, αλλά όσο πιο διεξοδικά γίνεται, το θέμα, δημιουργώντας, κάθε φορά, με τον γλαφυρό του τρόπο, αφενός το ενδιαφέρον για το θέμα με το οποίο ασχολείται και αφ' ετέρου, το ενδιαφέρον για μία περαιτέρω ενασχόληση, καθώς και μια πληρέστερη μελέτη για όσους θα το επιθυμούσαν. Όταν τελειώσει πλέον την ανάγνωση, ο αναγνώστης θα είναι σίγουρα αν όχι πιο σοφός, τουλάχιστον, περισσότερο πλούσιος με τις γνώσεις τις οποίες θα έχει αποκτήσει. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι οπωσδήποτε, περισσότερο φιλαναγνώστης.

Η ανάπτυξη των θεμάτων, παρ' όλη την περιεκτικότητά της, επιδιώκει να εξετάσει, το αντικείμενο της ομιλίας, σφαιρικά, παραθέτοντας πολλές απόψεις και, εν μέρει αντιπαραβάλλοντας τη μία με την άλλη, αρκετές φορές. Έτσι, ο συγγραφέας επιτυγχάνει τα κείμενά του να ξεφεύγουν από τα στενά όρια μιας ομιλίας και να γίνονται μικρά δοκίμια.
Τίτλος βιβλίου:Όσα δεν παίρνει ο άνεμος
Εκδότης:Δωδώνη
Συντελεστές βιβλίου:Θεοδωρίδης, Εμμανουήλ (Συγγραφέας)
ISBN:9789605580209
Σειρά εκδότη:Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη: Δοκίμια
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2013
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες