Ένα μπλουζ για τη Ζέλντα

Εκδότης:
Μεταίχμιο
Έτος:
2013
ISBN:
9789605661540
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένα μπλουζ για τη Ζέλντα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ένα μπλουζ για τη Ζέλντα
Μοντγκόμερι, Αλαμπάμα, 1918. Η Ζέλντα, μια πλούσια καλλονή του Αμερικάνικου Νότου, κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας, συναντά τον υπολοχαγό Σκοτ Φιτζέραλντ, έναν νεαρό αποφασισμένο να γίνει συγγραφέας. Αυτή η συνάντηση θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους. Η Ζέλντα θα εγκαταλείψει το πλούσιο, ασφυκτικό περιβάλλον της οικογένειάς της και θα ακολουθήσει τον έρωτά της. Ο Φιτζέραλντ θα εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα και θα γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Θα γίνουν και οι δύο διάσημοι και θα εκτοξευθούν στην κορυφή της κοσμικής κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Όμως, ο Σκοτ και η Ζέλντα δεν είναι παρά δυο παιδιά, που μέσα στη φωτιά των κοσμικών πάρτι, δεν θ' αργήσουν να κάψουν τα φτερά τους...

Ο Ζιλ Λερουά γράφει τη φανταστική βιογραφία της Ζέλντα Φιτζέραλντ, σύζυγο και "μούσα" του διάσημου συγγραφέα. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, ο Λερουά μπαίνει στο πετσί της Ζέλντα, παρακολουθεί από κοντά τη χαρά και τον πόνο της και σκιαγραφεί με σπάνια ευαισθησία το πορτρέτο της. Η Ζέλντα, απογυμνωμένη και κατασπαραγμένη από τον διάσημο σύζυγό της, πρέπει να αγωνιστεί με όλο της το είναι για να συνεχίσει να υπάρχει.

Το "Ένα Μπλουζ για τη Ζέλντα" (πρωτότυπος τίτλος, "Alabama Song) τιμήθηκε με το Βραβείο Goncourt 2007, τη σημαντικότερη λογοτεχνική διάκριση της Γαλλίας.
Τίτλος βιβλίου:Ένα μπλουζ για τη Ζέλντα
Τίτλος πρωτότυπου:Alabama Song
Εκδότης:Μεταίχμιο
Συντελεστές βιβλίου:Leroy, Gilles (Συγγραφέας)
Κοραντζάνη, Μαριλένα (Μεταφραστής)
ISBN:9789605661540
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2013
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες