Το δίκαιο της μνηστείας και του γάμου στα "Βασιλικά"

Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2013
ISBN:
9789603337928
Σελίδες:
388
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το δίκαιο της μνηστείας και του γάμου στα Βασιλικά
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Το δίκαιο της μνηστείας και του γάμου στα "Βασιλικά"
Η παρούσα εργασία είναι μία θεολογική μελέτη στον τομέα του Κανονικού Δικαίου. Ο γάμος θεσμοθετήθηκε από τον εν Τριάδι Θεό μέσα στον Παράδεισο, γεγονός άκρως κοινωνικό και όχι μόνο. Συνδέεται με όλο το φάσμα της ζωής: συζυγία, προϋποθέσεις, αποτελέσματα και δημιουργία της, σχέσεις με γονείς, συμπεθέρους, παιδιά, λοιπούς στενούς συγγενείς και με το ευρύτερο σώμα της κοινωνίας.

Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία ο Γάμος αποτελεί Μυστήριο μέγα με διαμορφούμενες σχέσεις όλων των μελών της οικογένειας με την Παναγία Τριάδα, την Κυρία Θεοτόκο και σύμπασα τη στρατευομένη και θριαμβεύουσα εν ουρανοίς Εκκλησία.

Τα "Βασιλικά" αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα κατάλληλου εγχειριδίου σωστής διοικήσεως των ανθρώπων. Η σημασία τους έγκειται στο γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια από τους κοσμικούς άρχοντες της εποχής να προσλάβουν την ωφέλεια που απορρέει από το Κανονικό Δίκαιο και να σταλάξουν μέσα στο κοσμικό Δίκαιο την εμπειρία των Αγίων Πατέρων γύρω από το Μυστήριο του Γάμου και τη σωτηριολογία του ανθρώπου.

Ο πατήρ Γεώργιος Διαμαντόπουλος με την παρούσα μελέτη του στα "Βασιλικά" καταδεικνύει μεταξύ των άλλων την αγαθή βούληση των χριστιανών αυτοκρατόρων να χρησιμοποιήσουν τα χαρισματικά μαθησιακά αγαθά για το καλό των πολιτών και τη συμμετοχή τους στο Σώμα της μητέρας Εκκλησίας.
Τίτλος βιβλίου:Το δίκαιο της μνηστείας και του γάμου στα "Βασιλικά"
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Διαμαντόπουλος, Γεώργιος Π. πρεσβύτερος (Συγγραφέας)
ISBN:9789603337928
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες