Οι δράκοι

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Κοάν
Έτος:
2008
ISBN:
9789607895882
Σελίδες:
519
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι δράκοι
Τιμή εκδότη:€20,20
Η τιμή μας: €18,18
στο καλάθι
Οι δράκοι
Ελλάδα: Μέσα σχεδόν του εικοστού αιώνα. Η γενιά του Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφύλιου βιώνει το απόλυτο δράμα.

Δεύτερο μισό του αιώνα και η συνέχεια πάλι δύσκολη, καθώς η επόμενη γενιά που παίρνει τη σκυτάλη στα μισά, βγαίνει λαβωμένη από μια μακρόχρονη και πολύπλευρη υπανάπτυξη, αλλά και σκιαγμένη απ' τη δικτατορία που ακολούθησε από κοντά τον Εμφύλιο.

Μεταπολίτευση! Ελπίδες για κάθαρση και δικαίωση σε όλα τα επίπεδα. Κι όμως, νέες πληγές μας έρχονται απ' την Κύπρο, νέα προβλήματα συσσωρεύονται στην κοινωνία. Παρ' όλα αυτά, η χώρα κατορθώνει και μπαίνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια... για να κολυμπήσει στα βαθιά!

Πλησιάζει, και επιτέλους ανατέλλει, ο εικοστός πρώτος αιώνας. Η Ελλάδα, με τις δυο αυτές γενιές να συνυπάρχουν οριακά, φτάνει θριαμβευτικά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας!

Να 'μαστε λοιπόν εδώ! Από τη γενιά του εμείς... στη γενιά του εγώ. Οι δυο γενιές βιώνουν στο μακρύ διάβα τους αναμφίβολα διαφορετικές, ίσως και αντιφατικές εμπειρίες. Αντλούν όμως διαχρονικά και κατά περίπτωση τα χρήσιμα διδάγματα που βγαίνουν απ' τις πολλές, διαδοχικές, σκληρές περιπέτειες της φυλής... Ή ίσως πάλι όχι;
Τίτλος βιβλίου:Οι δράκοι
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Κοάν
Συντελεστές βιβλίου:Λαμπρίδης, Σπύρος (Συγγραφέας)
ISBN:9789607895882
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2008
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες