Αριστερά και Ευρώπη

Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2013
ISBN:
9789601426617
Σελίδες:
303
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αριστερά και Ευρώπη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Αριστερά και Ευρώπη
Η κρίση της πατρίδας μας, το "ασύμμετρο" αυτό "σοκ", που θα έλεγε και ο Κέυνς, είναι σύνθετο και πολλαπλό: αστική τάξη χωρίς εθνικό σχέδιο, χρεοκοπημένα κόμματα εξουσίας, "ενσωματωμένα" επίσημα Συνδικάτα, αναξιόπιστη και διαψευσμένη οικονομική θεωρία, αφερέγγυα συστημική διανόηση, υπηρετική δημοσιολογία του "δόγματος του σοκ" χωρίς ορθολογικό και πλήρη συλλογισμό· αλλά και στο "στρατόπεδο" της ελπίδας, μια κατακερματισμένη Αριστερά που δεν κατάφερε ακόμη να παρουσιάσει μια σύγχρονη, επείγουσα, ολοκληρωμένη και πειστική, ενωτική πρόταση αυτοδύναμης εξόδου από την κρίση και βιώσιμης ανάπτυξης σε μιαν αμήχανη και τρομοκρατημένη κοινωνία...

Η Κύπρος, με το "όχι" της (19/3/2013), αλλά και με το "ναι" της προεδρικής πλειοψηφίας (22/3/2013), άλλαξε όλα τα δεδομένα στους αγώνες των λαών κατά του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού των Μνημονίων. Άλλαξε την ατζέντα μας και τα καθήκοντά μας.

Η ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να είναι πλέον έτοιμη για όλα. Και πρέπει να φύγει μπροστά με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, με καθημερινή αναφορά στην Κοινωνία, με περισσότερη ευελιξία, με επεξεργασμένο και ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο, που θα το υπερασπιστεί χωρίς εκπτώσεις, με σθένος και αξιοπρέπεια. Αυτό είναι το καθήκον μας σήμερα. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα.
Τίτλος βιβλίου:Αριστερά και Ευρώπη
Υπότιτλος βιβλίου:Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Μητρόπουλος, Αλέξης Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601426617
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες