Ελλάδα αποικία χρέους

Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία
Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2013
ISBN:
9789601649665
Σελίδες:
485
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελλάδα αποικία χρέους
Τιμή εκδότη:€19,90
Η τιμή μας: €17,91
στο καλάθι
Ελλάδα αποικία χρέους
Ο Ν. Κοτζιάς διατυπώνει μια νέα ερμηνεία των πολιτικών-θεσμικών επιπτώσεων της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Κρίσης. Μέσα από την εξέταση των αυτοκρατοριών τα 500 τελευταία χρόνια καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΕΕ μετεξελίσσεται σε μια αυτοκρατορία στηριζόμενη: α) στις χρηματοπιστωτικές αγορές, β) στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, γ) στη Γερμανία.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι στην ΕΕ κυριαρχεί όλο και περισσότερο η τάση άνισης διαβάθμισης των κρατών-μελών της. Δημιουργείται μια αλυσίδα στην κορυφή της οποίας βρίσκεται η Γερμανία, η οποία κατέχει την πρωτοκαθεδρία στην ΕΕ, και στο κάτω μέρος ο ευρωπαϊκός Νότος. Οι ισχυρές χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα η Γερμανία, χαρακτηρίζονται πλέον από "οικονομικό πολιτιστικό εθνικισμό", ακόμα και "ρατσισμό".

Η τάση της ΕΕ να αναπτυχθεί σε αυτοκρατορία συνδέεται με την εξέλιξη της Γερμανίας σε ένα είδος "αυτοκρατορικού κράτους", μιας Νέας Ρώμης που είναι το πραγματικό κέντρο του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Αυτή η αλλαγή συνδέεται με τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους. Ο συγγραφέας δείχνει μέσα από τις εμπειρίες και τις θεωρητικές συζητήσεις του παρελθόντος, με σειρά συγκρίσεων, τι είναι και πώς ορίζεται η "αποικία χρέους".

Ο συγγραφέας αναλύει το σημερινό σύστημα επιτροπείας που έχει στηθεί στην Ελλάδα. Πώς και με ποιους μηχανισμούς, θεσμούς, προγράμματα λειτουργεί αυτό. Τις καταστροφικές επιδιώξεις της Τρόικας και των Γερμανών. Τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής ολιγαρχίας και διαπλοκής. Τις επιπτώσεις που έχει η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους στην κοινωνία και την οικονομία της, καθώς και στην Κύπρο. Αναλύει το δημοκρατικό πρόβλημα και το πρόβλημα κυριαρχίας που προκύπτει για την "Ελλάδα αποικία χρέους". Διατυπώνει προτάσεις.
Τίτλος βιβλίου:Ελλάδα αποικία χρέους
Υπότιτλος βιβλίου:Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία και γερμανική πρωτοκαθεδρία
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Κοτζιάς, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601649665
Σειρά εκδότη:Πολιτική - Οικονομία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες