Διαδρομές στη δασόεσσα γη

Εκδότης:
Οσελότος
Έτος:
2013
ISBN:
9789605640385
Σελίδες:
496
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαδρομές στη δασόεσσα γη
Τιμή εκδότη:€17,00
Η τιμή μας: €15,30
στο καλάθι
Διαδρομές στη δασόεσσα γη
Η επαγγελματική κατάρτιση του συγγραφέα, ως δασολόγου, καθώς και η μακρόχρονη περιδιάβασή του στον κόσμο του δάσους, τον βοήθησαν να ερμηνεύσει με παραστατικό τρόπο τις ανεπανάληπτες δυναμικές που αναπτύσσονται στη φύση, να περιγράψει με λεπτομέρεια τις επιδράσεις του δάσους στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου-επισκέπτη και να καταλήξει στην επιβεβαίωση της εκκλησιαστικής ρήσης "...Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας...".
Μέσα από τα διάφορα κείμενά του διαγράφεται η πολυπλοκότητα της λειτουργίας των βιοτικών και αβιοτικών στοιχείων του δάσους και με σαφήνεια μεταφέρονται στον αναγνώστη οι επιστημονικές γνώσεις που έχουν σχέση με αυτά. Περιγράφεται η συμπεριφορά του ανθρώπου και γενικά η σχέση ανθρώπου-δάσους, δάσους-ανθρώπου και η αυτοθυσία εκείνων των δασοπόνων που θυσιάστηκαν για την προστασία των δασών της άλλοτε "δασόεσσας" πατρίδας τους.
Ο συγγραφέας πιστεύει ότι η καλλιέργεια του χαρακτήρα του ανθρώπου μπορεί να επέλθει μέσα από την κατανόηση της λειτουργίας και της προσφοράς των δασικών οικοσυστημάτων, μέσα από την αγάπη και το σεβασμό προς αυτά και ειδικότερα προς κάθε δέντρο, κάθε θάμνο και κάθε λουλούδι που χαρίζει αφειδώλευτα το άρωμά του.
Τίτλος βιβλίου:Διαδρομές στη δασόεσσα γη
Εκδότης:Οσελότος
Συντελεστές βιβλίου:Νεοκλέους, Μάριος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605640385
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες