Ηθικά Νικομάχεια

Ένας οδηγός ανάγνωσης
Εκδότης:
Οκτώ
Έτος:
2013
ISBN:
9789609918640
Σελίδες:
255
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ηθικά Νικομάχεια
Τιμή εκδότη:€18,41
Η τιμή μας: €16,57
στο καλάθι
Ηθικά Νικομάχεια
Τα "Ηθικά Νικομάχεια" είναι από τα σηµαντικότερα και πιο θεµελιώδη έργα της δυτικής φιλοσοφίας. Έχει επηρεάσει καθοριστικά την ευρωπαϊκή φιλοσοφία, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη φιλοσοφική σκέψη και την ηθική θεωρία και είναι απαραίτητο κείμενο για την κατανόηση της ηθικής φιλοσοφίας και της ιστορίας της ηθικής.

Ο Gerard J. Hughes παρουσιάζει, αναλύει και σχολιάζει με σαφήνεια το έργο του Αριστοτέλη. Εξηγεί τα κεντρικά ζητήματα και την αριστοτελική ορολογία, αποσαφηνίζει τα δυσνόητα χωρία και προτείνει λύσεις στις ερμηνευτικές δυσκολίες, όπου αυτές προκύπτουν. Εξετάζει κάθε ενότητα του κειμένου και αναλύει λεπτομερώς τα ζητήματα και τις βασικές έννοιες που έθεσε ο Αριστοτέλης, όπως η ευδαιμονία, η υπευθυνότητα, η ηθική εκπαίδευση, οι ηθικές αρετές, η πρακτική σοφία, η φιλία. Επίσης, δεν παραλείπει να επισημάνει τον ρόλο των "Ηθικών Νικομαχείων" στη σύγχρονη ηθική φιλοσοφία, συγκρίνοντας και αντιδιαστέλλοντας τις απόψεις του Αριστοτέλη µε αυτές που επικρατούν ευρέως σήµερα.

Το ανά χείρας βιβλίο καθοδηγεί με ουσιαστικό τρόπο τόσο τον αναγνώστη που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το έργο του Αριστοτέλη όσο και τον συστηματικό μελετητή, και αποτελεί ιδανική αφετηρία για όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στην ηθική φιλοσοφία.
Τίτλος βιβλίου:Ηθικά Νικομάχεια
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας οδηγός ανάγνωσης
Τίτλος πρωτότυπου:Routledge Philosophy Guidebook to Aristotle on Ethics
Εκδότης:Οκτώ
Συντελεστές βιβλίου:Hughes, Gerard J. (Συγγραφέας)
Γκολίτσης, Παντελής (Μεταφραστής)
Κοτζιά, Παρασκευή, 1952-2013 (Επιμελητής)
ISBN:9789609918640
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία > Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες