Εισαγωγή στις διεργασίες καθαρισμού, νερού και λυμάτων

Εκδότης:
Τζιόλα
Έτος:
2013
ISBN:
9789604183968
Σελίδες:
559
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Εισαγωγή στις διεργασίες καθαρισμού, νερού και λυμάτων
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Εισαγωγή στις διεργασίες καθαρισμού, νερού και λυμάτων
Το βιβλίο είναι σχεδιασμένο να εφοδιάσει σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο, σπουδαστές διαφόρων ειδικοτήτων (Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Υδρογεωλόγων) με το απαραίτητο υπόβαθρο για ουσιαστική κατανόηση των γενικών αρχών, σχετικά με τον καθαρισμό του νερού και των λυμάτων. Ευρύτερα, το βιβλίο υποστηρίζει τα μαθήματα, τα οποία στοχεύουν στην διερεύνηση και εμβάθυνση του γνωστικού αντικειμένου της Τεχνολογίας του Περιβάλλοντος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του βιβλίου είναι βασισμένο στις πανεπιστημιακές σημειώσεις για το μάθημα του Καθαρισμού Νερού του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα περισσότερα θέματα που εξετάζει αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται σε βάθος, σκόπιμα, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να κατανοήσουν πλήρως όλες τις απαραίτητες επιστημονικές αρχές, οι οποίες είναι ικανές να δώσουν το ερέθισμα για περισσότερη και αποτελεσματικότερη έρευνα και επιστημονική αναζήτηση. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι αυτοτελή ώστε ο αναγνώστης να μην χρειάζεται να ανατρέχει σε άλλα βιβλία για συμπληρωματικές διευκρινίσεις. Κάθε κεφάλαιο αρχίζει με θεμελιώδεις αρχές και στη συνέχεια ακολουθούν επιλεγμένα παραδείγματα. Παρόλο που στο βιβλίο αυτό έγινε προσπάθεια να δοθεί έμφαση στη θεωρητική ανάλυση, ο διδάσκων έχει τη δυνατότητα να επιμείνει περισσότερο σε εφαρμογές εστιάζοντας στα λυμένα παραδείγματα.

Το βιβλίο περιέχει πολλά λυμένα παραδείγματα, τα οποία στοχεύουν στο να δείξουν στους φοιτητές το πως εφαρμόζονται οι θεμελιώδεις αρχές στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων. Τα προβλήματα στοχεύουν στο να αναπτυχθεί εννοιολογική γνώση και όχι στο να παρουσιάσει απλή εφαρμογή εξισώσεων ή μαθηματικών μοντέλων. Αρκετά από τα παραδείγματα χρησιμοποιούν πραγματικά δεδομένα.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στις διεργασίες καθαρισμού, νερού και λυμάτων
Εκδότης:Τζιόλα
Συντελεστές βιβλίου:Χρυσικόπουλος, Κωνσταντίνος Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604183968
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2013
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες