Έφη Χαλιορή: Photographs

Εκδότης:
Κίχλη
Έτος:
2013
ISBN:
9786185004057
Σελίδες:
108
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έφη Χαλιορή: Photographs
Τιμή εκδότη:€24,88
Η τιμή μας: €22,39
Έφη Χαλιορή: Photographs
Οι φωτογραφίες του λευκώματος έχουν επιλεγεί από ένα ευρύτερο σώμα φωτογραφιών και καλύπτουν το διάστημα 2006-2012. Στη φωτογραφική δουλειά της Έφης Χαλιορή κυριαρχούν τα τοπία, τα αρχιτεκτονικά θέματα και τα πορτραίτα.

Η ιδιαιτερότητα της φωτογραφικής της ματιάς προκύπτει από την ένταση που δημιουργείται ανάμεσα στη φορμαλιστική αναζήτηση, τη φροντίδα για τη μορφολογική αρτιότητα των φωτογραφιών και την αθέατη, την κρυμμένη συγκίνηση που η φωτογράφος ανακαλύπτει πίσω από τα αντικείμενα και τους ανθρώπους. Οι φωτογραφίες του λευκώματος, είτε τραβήχτηκαν στην Ελλάδα είτε στις πόλεις του εξωτερικού όπου ταξίδεψε η Έφη Χαλιορή, προδίδουν ένα προσωπικό βλέμμα, ένα βλέμμα ευαίσθητου παρατηρητή.

Ακροβατώντας ανάμεσα στην αρχική αθωότητα και την τόλμη που η φωτογράφος κατέκτησε εξερευνώντας τη γλώσσα της φωτογραφίας, όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Πλάτων Ριβέλλης στο προλογικό σημείωμα του λευκώματος, η Έφη Χαλιορή διαμόρφωσε τη δική της ξεχωριστή φωτογραφική ταυτότητα.
Τίτλος βιβλίου:Έφη Χαλιορή: Photographs
Εκδότης:Κίχλη
Συντελεστές βιβλίου:Χαλιορή, Έφη (Φωτογράφος)
ISBN:9786185004057
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη της Τέχνης
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2013
Σημείωση:Έκδοση με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας της Έφης Χαλιορή και της Δέσποινας Πιλάτη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, μεταξύ 19 Φεβρουαρίου - 16 Μαρτίου 2013 (επιμέλεια: Πλάτων Ριβέλλης).
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Φωτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες