Φυτά γλάστρας για εσωτερικούς χώρους

Εμπορική παραγωγή, χρήση και διατήρηση
Εκδότης:
Αντωνιδάκη - Γιατρομανωλάκη Άννα
Έτος:
2012
ISBN:
9789609340366
Σελίδες:
431
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φυτά γλάστρας για εσωτερικούς χώρους
Τιμή εκδότη:€79,62
Η τιμή μας: €71,66
Φυτά γλάστρας για εσωτερικούς χώρους
Τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους αποτελούν τη βασική πηγή ανανέωσης της ατμόσφαιρας καθώς παράγουν οξυγόνο και απορροφούν τοξίνες και ρύπους. Η διατήρηση και η ενασχόληση των κατοίκων κυρίως των πόλεων με τα φυτά συμβάλει στη σωματική, πνευματική και ψυχική τους υγεία.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με τη φιλοδοξία να καλύψει ένα κενό στην υπάρχουσα Ελληνική βιβλιογραφία, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σε θέματα τεχνικής καλλιέργειας και διαχείρισης των πιο εμπορικών φυτών γλάστρας.

Το βιβλίο έχει οργανωθεί σε δύο μέρη το γενικό και το ειδικό. Το γενικό μέρος περιλαμβάνει: γενικές πληροφορίες, βασικές αρχές φυσιολογίας των φυτών και ανθοκομικές πρακτικές. Θέματα όπως ο πολλαπλασιασμός των φυτών, η επίδραση του περιβάλλοντος, η άρδευση και η λίπανση, ο έλεγχος της ανάπτυξης και άνθησης και η φυτοπροστασία περιγράφονται με συντομία για την καλύτερη κατανόηση της ανάλυσης των φυτών στο δεύτερο μέρος. Ακολουθούν θέματα σχετικά με τη φυτοδιακοσμητική και τη διατήρηση των φυτών στους εσωτερικούς χώρους.

Στο ειδικό μέρος αναλύονται χωριστά για κάθε φυτό η τεχνική καλλιέργειας για επιχειρηματική παραγωγή φυτών γλάστρας, η προέλευση, η χρήση και η διατήρηση από τον καταναλωτή. Αναλυτικά περιγράφονται 23 οικογένειες φυλλωδών φυτών που περιλαμβάνουν 58 γένη και 90 περίπου είδη, 11 οικογένειες παχυφύτων και κακτωδών και 23 ανθοφόρα φυτά γλάστρας κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα κείμενα συνοδεύονται από 41 πίνακες και 700 περίπου φωτογραφίες.

Το βιβλίο γράφηκε με την ελπίδα να καλύψει τις ανάγκες των γεωπόνων, των τεχνολόγων γεωπόνων, των φοιτητών των ΑΕΙ, των επαγγελματιών του χώρου της ανθοκομίας και να βοηθήσει όλους όσους αγαπούν τα λουλούδια και τη φύση να τα διατηρήσουν στους χώρους διαμονής και εργασίας περισσότερο χρόνο με καλή ποιότητα.
Τίτλος βιβλίου:Φυτά γλάστρας για εσωτερικούς χώρους
Υπότιτλος βιβλίου:Εμπορική παραγωγή, χρήση και διατήρηση
Εκδότης:Αντωνιδάκη - Γιατρομανωλάκη Άννα
Συντελεστές βιβλίου:Αντωνιδάκη - Γιατρομανωλάκη, Άννα (Συγγραφέας)
ISBN:9789609340366
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες