Από την πείρα του κινήματος των οικοδόμων στην Ελλάδα

Εκδότης:
Σύγχρονη Εποχή
Έτος:
2013
ISBN:
9789604511556
Σελίδες:
567
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από την πείρα του κινήματος των οικοδόμων στην Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€23,00
Η τιμή μας: €20,70
στο καλάθι
Από την πείρα του κινήματος των οικοδόμων στην Ελλάδα
Το παρόν έργο αποτελεί μια σύνοψη της πείρας του κινήματος των οικοδόμων, όπως αυτή συσσωρεύτηκε μέσα από δεκαετίες αγώνων. Το βιβλίο διατρέχει όλους τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του κλάδου: από τα πρώτα βήματα της ταξικής αφύπνισης και συνδικαλιστικής οργάνωσης, στους σκληρούς αγώνες του Μεσοπολέμου, τη συμβολή των οικοδόμων στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, τις προκλήσεις της δεκαετίας του 1950 και την ανάπτυξη του κινήματος στη δεκαετία του 1960, έως την αντιδικτατορική πάλη και τη νίκη των ταξικών δυνάμεων επί του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού το 1976-1977.

Πρόκειται για μια πείρα, η οποία αποτελεί χρήσιμο, αν όχι απαραίτητο, εργαλείο για κάθε εργάτη -οικοδόμο και μη- για κάθε έναν που θέλει να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθηκε η ταξική πάλη, η διαπάλη με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά και τις δυνάμεις του συμβιβασμού, της ταξικής συνεργασίας στο εργατικό κίνημα. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα φόρο τιμής στους χιλιάδες αγωνιστές του κλάδου, που με την ακούραστη και ανιδιοτελή δράση τους πάλεψαν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και την εργατική τάξη της χώρας μας συνολικότερα.

Σε μια περίοδο, όπου οι κατακτήσεις δεκαετιών δέχονται λυσσαλέα επίθεση, ποδοπατούνται και ξηλώνονται μία-μία, η μελέτη της πείρας του κινήματος, δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Γιατί, αν υπάρχει ένα διαχρονικό συμπέρασμα που προκύπτει από αυτή είναι πράγματι πως "τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται."
Τίτλος βιβλίου:Από την πείρα του κινήματος των οικοδόμων στην Ελλάδα
Εκδότης:Σύγχρονη Εποχή
Συντελεστές βιβλίου:Γκίκας, Αναστάσης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604511556
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2013
Σημείωση:Συγγραφική υπευθυνότητα: Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελματιών Ελλάδας. Πρόλογος: Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Εργασία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες