Λένε όχι, λέω ναι

Τρία κείμενα για τον Άκη Πάνου
Εκδότης:
Ένεκεν
Έτος:
2012
ISBN:
9789609708081
Σελίδες:
92
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λένε όχι, λέω ναι
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
στο καλάθι
Λένε όχι, λέω ναι
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει τρία άρθρα τα οποία έχουν ως κοινό θέμα τους τον Άκη Πάνου, αλλά δημοσιεύτηκαν σε τρία διαφορετικά έντυπα και κατά τα λοιπά είναι αρκετά διαφορετικά το ένα από το άλλο.

Μεταξύ άλλων, οι διαφορές έχουν να κάνουν με το χρόνο: το πρώτο δημοσιεύτηκε σχεδόν δύο χρόνια αφού γράφτηκε, το τρίτο λίγες μόλις μέρες και ανταποκρινόταν σε μία φλέγουσα επικαιρότητα.
Επίσης, το πρώτο γράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Πάνου ήταν σχεδόν άγνωστος, ενώ το τελευταίο τη στιγμή που ο κόσμος μιλούσε γι' αυτόν περισσότερο από κάθε άλλη φορά - αλλά για λάθος λόγους. Από αυτή την άποψη, τα κείμενα αυτά μαρτυρούν εξελίξεις και μετασχηματισμούς, που αφορούν τόσο το αντικείμενο όσο και το υποκείμενο· σημαδεύουν μια πορεία, και μια προσπάθεια να σκεφτούμε όσα συναντάμε και όσα "μας πέφτουν στο κεφάλι" συσχετίζοντάς τα με την ηθική και πολιτική φιλοσοφία (την κλασική, αλλά και τη σύγχρονη, μέχρι και την αρχαία), κι ακόμα με την ποπ κουλτούρα, τα κόμικς, τον κινηματογράφο, τη λαογραφία, την εθνική ιδεολογία... Και με τη βασική παραδοχή ότι στο λαϊκό τραγούδι δεν υπάρχει τίποτε "απλό", καθότι "το συγκεκριμένο είναι συγκεκριμένο επειδή είναι σύνθεση πολλών καθορισμών".

Παρόλο που έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια από τη δημοσίευση ακόμα και του τελευταίου, κρίναμε ότι τα κείμενα αυτά καλό είναι να κατατεθούν και σε μορφή βιβλίου, διότι είναι πλέον σχετικά δυσεύρετα και διότι εξ όσων έχουμε υπόψη μας δεν υπάρχουν πολλές ανάλογες προσεγγίσεις διαθέσιμες στην υπάρχουσα βιβλιογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Λένε όχι, λέω ναι
Υπότιτλος βιβλίου:Τρία κείμενα για τον Άκη Πάνου
Εκδότης:Ένεκεν
Συντελεστές βιβλίου:Γαβριηλίδης, Άκης (Συγγραφέας)
ISBN:9789609708081
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2012
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες