Εκεί έξω

Ποιήματα
Εκδότης:
Κοινωνία των (δε)κάτων
Έτος:
2012
ISBN:
9789609949392
Σελίδες:
62
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκεί έξω
Τιμή εκδότη:€5,97
Η τιμή μας: €5,37
στο καλάθι
Εκεί έξω
Ποιήματα γραμμένα σε βαπόρια, λεωφορεία, αεροπλάνα, αεροδρόμια, λιμάνια, καφενεία, γραφεία, σπίτια, στη Βοστόνη, τη Νέα Υόρκη, την Αλαμπάμα αλλά ως επί το πλείστον στην Αθήνα και την Τήνο.

Μερικά δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε διάφορα έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά και ιστολόγια στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ή που δεν έχουν σχέση με την ποίηση.

Λυπάμαι που δεν κρατώ λογαριασμό (όχι λόγω πληθώρας δημοσιεύσεων, λόγω αμέλειας) ως προς τους τίτλους των περιοδικών και τις ημερομηνίες δημοσίευσης.

Πάντως απ' τη σελίδα αυτή: θερμές ευχαριστίες στους εκδότες για την άδεια αναδημοσίευσης.

Ντ. Σ.


"Ότι η ποίηση του Ντίνου Σιώτη είναι εντελώς πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για πολλά έξω από τα σύνορά μας, είναι φανερό για τον αντικειμενικό και πληροφορημένο αναγνώστη. Η προέλευση της ποιητικής του, όπως σε όλες τις περιπτώσεις όταν εμφανίζεται ένα καινούργιο στυλ, ύφος ή είδος ποίησης, μένει μυστηριώδης όσο και να σπάσουν τα κεφάλια τους οι κριτικοί. Συνδυάζει κάτι που ονομάζω "ταραγμένη πραγματικότητα" με το εντελώς απροσδόκητο των λεκτικών συνδυασμών και μια ονειρική προοπτική, νοσταλγική σαν μια φωνή συλλογική ν΄αναθυμάται ένα πιο ευτυχισμένο παρελθόν ή απλώς μια προοπτική ενός πιο πλούσιου κόσμου, σπάζοντας τη μονότροπη μονοτονία της πρόσφατης ποιητικής παραγωγής που δεν προχωρεί βαθύτερα απ' το χαρτί που γράφτηκε στο 95% των περιπτώσεων. [...]"

Νάνος Βαλαωρίτης, Αθήνα της Κρίσης, 14 Οκτωβρίου 2012
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Εκεί έξω
Υπότιτλος βιβλίου:Ποιήματα
Εκδότης:Κοινωνία των (δε)κάτων
Συντελεστές βιβλίου:Σιώτης Ντίνος (Συγγραφέας)
Πανταζοπούλου, Ουρανία (Επιμελητής)
ISBN:9789609949392
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2012
Σημείωση:Πρόλογος: Νάνος Βαλαωρίτης, "Ντίνος Σιώτης, ο πανταχού παρών ποιητής".
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες