Δικαιοσύνη

Ένας κορυφαίος θεσμός με σαθρά θεμέλια στο στάδιο της αφερεγγυότητος και της παρακμής
Εκδότης:
Κουλτούρα
Έτος:
2011
ISBN:
9789608431423
Σελίδες:
198
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Δικαιοσύνη
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
Δικαιοσύνη
Ένα δημοσίευμα στα "Πολιτικά θέματα", (τεύχος 1442/19-11-2004) με τον τίτλο "κλιμάκιο Δικαστών υπό τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο", με άκρως ενδιαφέρον δικαστικό και συνάμα κοινωνικοπολιτικό θέμα, αποτέλεσε το έναυσμα και κέντρισε το ενδιαφέρον μου να καταπιαστώ με επίμονη προσπάθεια και συστηματικά με τη "Δικαιοσύνη", το νομικό δηλαδή σύστημα, με το οποίο η Ελλάδα εφαρμόζει και απονέμει το δίκαιο, τους συνακόλουθους θεσμούς, τους λειτουργούς, - όπως τα Δικαστήρια -, τους δικαστάς, τους δικηγόρους κ.λπ. Έγραψα την 1/12/2004 ένα αποκαλυπτικό κείμενο με θέμα: "Δικαιοσύνη". Το εν λόγω κείμενο δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Από τη δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου πέρασαν έξι χρόνια και στο μεσολαβήσαν αυτό χρονικό διάστημα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα, πρόσθετα, αποκαλυπτικά, συνταρακτικά και με ηθική βρωμιά και κατάπτωση στοιχεία, για παραδικαστικά κυκλώματα, παραβάσεις καθήκοντος εισαγγελέων και δικαστών, παράνομες δραστηριότητες δικαστών, αργοπορία στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων που ισοδυναμεί με άρνηση απονομής Δικαιοσύνης, έκδοση δικαστικών αποφάσεων που αντιβαίνουν στους νόμους και στο δίκαιο, ευτελισμός της Δικαιοσύνης, "της πιο ωραίας λειτουργίας της ανθρωπότητος" κατά τον Βολταίρο και "της κοινής πηγής όλων των αρετών" κατά τον Αριστοτέλη. Αυτά τα νέα στοιχεία δεν ήταν δυνατόν να τα προσπεράσω απαρατήρητα, χωρίς την απαιτούμενη κριτική επεξεργασία, προσθέτοντας ό,τι απαιτείται, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς κενά η μελέτη, για την οποία γίνεται λόγος πιο πάνω.

Έτσι, προέκυψε το ανά χείρας βιβλίο, που "αγγίζει" τον θεσμό της Δικαιοσύνης από κάθε οπτική γωνία και παραδίδεται στον αναγνώστη για μελέτη, προκειμένου να συνάγει τα συμπεράσματα του.
[...]

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Δικαιοσύνη
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας κορυφαίος θεσμός με σαθρά θεμέλια στο στάδιο της αφερεγγυότητος και της παρακμής
Εκδότης:Κουλτούρα
Συντελεστές βιβλίου:Κρίκης, Πάνος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608431423
Στοιχεία έκδοσης: 2011
Σημείωση:Πρόλογος: Ευάγγελος Μαχαίρας. Το βιβλίο περιέχει σπουδαία και άκρως ενδιαφέροντα άρθρα του Ευάγγελου Μαχαίρα, Β.Α. Κόκκινου και Δημητρίου Παξινού.
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες