Η βία

Το τέλος της ελληνικής εξαίρεσης. Η ιδεολογική συνιστώσα της βίας. Αναζητώντας την εξιλέωση. Μια βία όχι και τόσο πολιτική. Ισοδύναμοι κίνδυνοι
Εκδότης:
Πόλις
Έτος:
2012
ISBN:
9789604353835
Σελίδες:
182
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η βία
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Η βία
Η Ξένια Κουναλάκη γράφει για τα αίτια ανόδου της Χρυσής Αυγής, τη συζήτηση περί απαγόρευσης του κόμματος, τη θεωρία των άκρων και την ανάγκη να γίνει μόδα ο αντιφασισμός.

Ο Πάσχος Μανδραβέλης γράφει για την ιδεολογική συνιστώσα της βίας και πώς αμβλύνθηκαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας από τη διάχυτη ανομία, κατάληξη της οποίας είναι οι βιαιοπραγίες.

Ο Μιχάλης Μητσός διερωτάται μήπως τα στοιχεία που λείπουν από την ελληνική κοινωνία, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της βίας, είναι η συγγνώμη, η εξιλέωση και η κάθαρση.

Η Τζίνα Μοσχολιού γράφει για τις βίαιες εξεγέρσεις των τελευταίων ετών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το hate speech, κι αναρωτιέται αν είναι πολιτική η διάχυτη βία που παρατηρείται σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Ο Τάσος Παππάς γράφει για τη θεωρία των άκρων, τη σχέση της Αριστεράς με τη βία, και τους
ισοδύναμους κινδύνους.
Τίτλος βιβλίου:Η βία
Υπότιτλος βιβλίου:Το τέλος της ελληνικής εξαίρεσης. Η ιδεολογική συνιστώσα της βίας. Αναζητώντας την εξιλέωση. Μια βία όχι και τόσο πολιτική. Ισοδύναμοι κίνδυνοι
Εκδότης:Πόλις
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Κουναλάκη, Ξένια (Συγγραφέας)
Μανδραβέλης, Πάσχος (Συγγραφέας)
Μητσός, Μιχάλης, 1959- (Συγγραφέας)
Μοσχολιού, Τζίνα (Συγγραφέας)
Παππάς, Τάσος, 1957- (Συγγραφέας)
ISBN:9789604353835
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες