Στα κύματα του Δούναβη

Εκδότης:
Νέδα
Έτος:
2012
ISBN:
9789609931090
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στα κύματα του Δούναβη
Τιμή εκδότη:€11,45
Η τιμή μας: €10,31
στο καλάθι
Στα κύματα του Δούναβη
Η Κάταλιν, μια εικοσιεξάχρονη μεταφράστρια, γεννημένη στη Βουδαπέστη από πατέρα Ούγγρο και μητέρα Ελληνίδα της τελευταίας διασποράς (των πολιτικών προσφύγων), επισκέπτεται την Ίλονα, στο μεγάλο και ωραίο διαμέρισμά της στο Κέντρο της Πόλης.

Φίλη και συνομήλική της, πρώην συμμαθήτρια στη Μουσική Ακαδημία της Βουδαπέστης, η Ίλονα, είχε βρεθεί κατάκοιτη, μετά από μια αδιανόητη και απροσδόκητη (ανεξήγητη και μη ιατρικώς διαγνωσμένη) παράλυση των κάτω άκρων του σώματός της.

Μια μακριά συζήτηση αρχίζει μεταξύ τους, συμπεριλαμβάνοντας εμπειρίες από την καθημερινή τους ζωή και τις παλαιότερες μνήμες τους, παράλληλα με τα ενδιαφέροντα και τις απόψεις (δικές τους και άλλων, κυρίως των γονιών τους) επί πολλών γενικών και ειδικών θεμάτων.

Θέτουν ερωτήματα, που άλλοτε βρίσκουν και άλλοτε δεν βρίσκουν απάντηση, ενώ δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που αναγκάζονται να τα λύσουν ακόμα και με επώδυνους τρόπους.

Γεγονότα διασκεδαστικά και γεγονότα τραγικά, ιστορικά γεγονότα και ιστορικά πρόσωπα, έρωτες και πάθη, πολιτική και παραπολιτική, περιοχές και τόποι της Βουδαπέστης και της Ελλάδας, από την Αθήνα ως τη Ρόδο και τη Μονεμβασία, ή τη Βόρεια Ελλάδα, τόσο από τις μνήμες της μητέρας της όσο και από τις επισκέψεις της ίδιας της Κάταλιν...
Τίτλος βιβλίου:Στα κύματα του Δούναβη
Εκδότης:Νέδα
Συντελεστές βιβλίου:Κακλαμανάκη, Ρούλα, 1935-2013 (Συγγραφέας)
ISBN:9789609931090
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες