Σεξουαλική υγεία

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2008
ISBN:
9789601417677
Σελίδες:
595
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σεξουαλική υγεία
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σεξουαλική υγεία
Η ανάγκη συγγραφής αυτού του βιβλίου δημιουργήθηκε από όλους τους συνεργάτες, καθώς και από την κλινική πρακτική, αλλά και από τις συναναστροφές με τους ανθρώπους της ελληνικής κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια στην ελληνική πραγματικότητα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει αρκετή άγνοια και παραπληροφόρηση ως προς θέματα που αφορούν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τις διαπροσωπικές και διαφυλικές σχέσεις.

Η σεξουαλικότητα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, που με τη μοναδική της ύπαρξη και έκφραση καλεί τον άνθρωπο να έρθει σε επαφή με έναν άλλο άνθρωπο σωματικά αλλά και ψυχικά, προκειμένου να ανταλλάξουν αισθήσεις και συναισθήματα, κουβαλώντας ο καθένας τον πολιτισμό, την παιδεία και την κουλτούρα του, που σηματοδοτούν την προσωπικότητα και τις ψυχικές λειτουργίες του. Αυτή η συνάντηση είναι μοιραία και χαρακτηρίζεται από τις ανάγκες του καθενός, αλλά και από τις προσδοκίες που έχει ο ένας από τον άλλο, καθώς δίνει και παίρνει ηδονή, οργασμό και συναισθηματική ικανοποίηση. Το αποτέλεσμα είναι το τελετουργικό επίτευγμα της ανθρώπινης τελειότητας, αφού δημιουργεί την ίδια τη ζωή, τις αξίες, αλλά και τις δομές που οι άνθρωποι μέσα από το σεξ καθορίζουν ως κώδικα επικοινωνίας και ηθικής οριοθέτησης του αυτοσεβασμού και του ετεροσεβασμού. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Σεξουαλική υγεία
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Ασκητής, Θάνος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601417677
Σειρά εκδότη:Ψυχολογία
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Σημείωση:Σε συνεργασία με: Κωσνταντίνο Ρόκκα, Αθανάσιο Γιαννακούρη, Γεώργιο Ζουπάνο, Χαράλαμπο Βλαχόπουλο, Μαρίνα Μόσχα, Εύη Μαχαιράκη, Χριστίνα Χουσιάδα, Βασιλική Ντούμου, Άντα Μητσογιάννη, Άννα Πετράκη, Παναγιώτη Παπαδήμα, Ανάργυρο Θεοδωρόπουλο.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Διαπροσωπικές Σχέσεις
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες