Μοιραίο διαμάντι

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ιωλκός
Έτος:
2012
ISBN:
9789604266890
Σελίδες:
229
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μοιραίο διαμάντι
Τιμή εκδότη:€15,92
Η τιμή μας: €14,33
Μοιραίο διαμάντι
Όταν έπεσε τυχαία στα χέρια του Νικόλαου το Excelsior, ένα απ' τα μεγαλύτερα διαμάντια του κόσμου, στο αδαμαντωρυχείο του Γιοχάνεσμπουργκ, δεν μπορούσε να φανταστεί την πορεία της διαδρομής του, ούτε βέβαια τις συνέπειες που θα του επιφύλασσε η ζωή.

Η φαρμακερή, αφρικανική, μαύρη μάμπα σηματοδότησε το ξεκίνημα των περιπετειών της οικογένειας Αργυρίου, σε μια διαχρονική πορεία, ανάμεσα στην Αθήνα, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Άμστερνταμ, το Παρίσι, τη Μασσαλία και την Τζέντα.

Ο Αλκιβιάδης, κεντρικός ήρωας του μυθιστορήματος, αδικημένος από τη ζωή, βίωσε την ορφάνια, τη μοναξιά και τα πολλαπλά χτυπήματα της μοίρας και δε δικαιώθηκε ποτέ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η ματαιοδοξία της άπληστης Λιλής, που πίστεψε πως θα μπορούσε ν’ ανεβεί τα σκαλοπάτια της αριστοκρατίας και να επιβληθεί σ’ αυτή, με τη γοητεία της και την επίδειξη χλιδής.

Όσες εκπλήξεις, όμως, κι αν επιφύλασσε η μοίρα, μοναδικός καταλύτης υπήρξε πάντα η ανυπέρβλητη κι ανιδιοτελής φιλία των ηρώων, που σε κάθε περίπτωση απέδιδε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".

Τελικά, ίσως κάποιες υπερκόσμιες δυνάμεις καθορίζουν τη μοίρα μας και κάποιος κριτής αποδίδει δικαιοσύνη, σαν Θεία Δίκη.
Τίτλος βιβλίου:Μοιραίο διαμάντι
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Ιωλκός
Συντελεστές βιβλίου:Γούτης, Ανδρέας (Συγγραφέας)
ISBN:9789604266890
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2012
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες