Ειδικό ενοχικό δίκαιο (τ.1)

Μικτές συμβάσεις, δωρεά, πώληση, διεθνής πώληση κινητών (ν. 2532/1997), αδικαιολόγητος πλουτισμός, αδικοπραξίες, καταδολίευση δανειστών
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2012
ISBN:
9789604458608
Σελίδες:
803
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Ειδικό ενοχικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€65,00
Η τιμή μας: €61,75
Ειδικό ενοχικό δίκαιο (τ.1)
Τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν από την 1η έκδοση του παρόντος τόμου υπήρξαν πλούσια σε βιβλιογραφία, νομολογία αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις που άπτονται της ύλης αυτού και κατέστησαν αναγκαία την 2η έκδοσή του, ενσωματώνοντας περισσότερες από 2.000 νέες αποφάσεις.
Ο συγγραφέας πραγματεύεται σε βάθος τα σημαντικότερα από θεωρητική και πρακτική άποψη κεφάλαια του Ειδικού Μέρους του Ενοχικού Δικαίου του Αστικού Κώδικα, όπως είναι οι μικτές συμβάσεις, η δωρεά, η πώληση, ο αδικαιολόγητος πλουτισμός, οι αδικοπραξίες και η καταδολίευση δανειστών καθώς και ζητήματα του Ειδικού Ενοχικού Δικαίου που ρυθμίζονται με ειδικά νομοθετήματα, όπως η ευθύνη του παραγωγού ελαττωματικών προϊόντων (άρθρ. 6 ν. 2251/1994), η ευθύνη από διακινδύνευση καθώς και εκτενείς αναπτύξεις για τις διεθνείς πωλήσεις κινητών πραγμάτων (Σύμβασης της Βιέννης - ν. 2532/1997).
Η μέθοδος παρουσίασης της ύλης, η εκτενής διαπραγμάτευση των επιμέρους θεμάτων, οι εννοιολογικές και άλλες αναλύσεις, τα παραδείγματα, η κριτική παρακολούθηση των εξελίξεων στη νομολογία και στην (ελληνική και αλλοδαπή) βιβλιογραφία, η υποστήριξη νέων απόψεων καθώς και η ενίσχυση παλαιών με νέα δογματικά επιχειρήματα, καθιστούν το έργο αυτό απαραίτητο για την κατανόηση και αντιμετώπιση δυσχερών προβλημάτων της καθημερινής πρακτικής εφαρμογής του Ειδικού Ενοχικού Δικαίου και παρέχουν ταυτόχρονα τα κατάλληλα μεθοδολογικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των νέων προβλημάτων που θα ανακύψουν στο μέλλον.
Τίτλος βιβλίου:Ειδικό ενοχικό δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:Μικτές συμβάσεις, δωρεά, πώληση, διεθνής πώληση κινητών (ν. 2532/1997), αδικαιολόγητος πλουτισμός, αδικοπραξίες, καταδολίευση δανειστών
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κορνηλάκης, Πάνος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604458608
Σειρά εκδότη:Juris Prudentia
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες