Ειδική γεωργία: Σιτηρά και ψυχανθή

Εκδότης:
Σύγχρονη Παιδεία
Έτος:
2012
ISBN:
9789603571056
Σελίδες:
760
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ειδική γεωργία: Σιτηρά και ψυχανθή
Τιμή εκδότη:€78,43
Η τιμή μας: €74,70
Ειδική γεωργία: Σιτηρά και ψυχανθή
Τα σιτηρά και τα ψυχανθή αποτελούν τη βάση της διατροφής των ανθρώπων και των ζώων. Για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε ποιοτικά προϊόντα και ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος και μείωση εισροών, είναι απαραίτητος ο συνδυασμός της κατάλληλης καλλιεργητικής τεχνικής με τη φυσιολογία της ανάπτυξης των καλλιεργειών και τους συντελεστές που διαμορφώνουν την απόδοση και την ποιότητα των προϊόντων τους.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου δίνονται πληροφορίες για τα χειμερινά και εαρινά σιτηρά και στο δεύτερο για τα σπουδαιότερα ψυχανθή, καρποδοτικά και χορτοδοτικά, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Εκτός από τα γενικά στοιχεία που αφορούν ομάδες καλλιεργειών, για κάθε φυτικό είδος αναφέρεται η σπουδαιότητά του, δίνονται οι ιδιαίτερες οικολογικές απαιτήσεις, προτείνεται η κατάλληλη καλλιεργητική τεχνική στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρησης των καλλιεργειών και αναλύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.
Οι παρεχόμενες πληροφορίες βασίζονται σε εκτεταμένη Ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία ενώ πληθώρα έγχρωμων φωτογραφιών διευκολύνει τον αναγνώστη. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές γεωπονικών τμημάτων, σε ερευνητές φυτών μεγάλης καλλιέργειας, σε γεωπόνους και σε προοδευτικούς αγρότες.
Τίτλος βιβλίου:Ειδική γεωργία: Σιτηρά και ψυχανθή
Εκδότης:Σύγχρονη Παιδεία
Συντελεστές βιβλίου:Παπακώστα - Τασοπούλου, Δέσποινα (Συγγραφέας)
ISBN:9789603571056
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2012, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες