Συμβάσεις τεχνικών έργων

Πρακτικός οδηγός συμβάσεων κατασκευαστικών έργων
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2012
ISBN:
9789604563531
Σελίδες:
79
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συμβάσεις τεχνικών έργων
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
στο καλάθι
Συμβάσεις τεχνικών έργων
Το βιβλίο αποσκοπεί στο να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα για τους μηχανικούς και τους φοιτητές οι οποίοι ασχολούνται με το αντικείμενο των συμβάσεων τεχνικών έργων, αλλά και για όποιον άλλο ενδιαφέρεται σχετικά.

O σύγχρονος Έλληνας μηχανικός είτε δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο εσωτερικό της χώρας είτε και στο εξωτερικό, έρχεται σε επαφή και συνεργάζεται με παράγοντες από τη διεθνή αγορά. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του και ανεξαρτήτως της θέσης του, εμπλέκεται με τη σύμβαση κατασκευής του έργου, μιας και ο σκοπός ύπαρξής της συναντάται με το επαγγελματικό του αντικείμενο. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η ίδια η εργασία του αυτή αποτελεί τμήμα της σύμβασης κατά το μάλλον ή το ήττον, είτε προβλέπεται ρητώς είτε όχι, ως προϋπόθεση ή ως συνέπεια.
Πέραν όμως των μηχανικών, αυξάνει σταδιακά και στη χώρα μας ο αριθμός των σχολών -πέραν της Νομικής- οι οποίες ασχολούνται, άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό, με τις συμβάσεις Έργων μέσω του προγράμματος σπουδών τους. Επιπλέον αυτών, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός επαγγελματιών οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα είτε με τη Σύμβαση καθ' αυτήν, είτε με την κατασκευή του Έργου ως αντικείμενο και σκοπό της.

Ο παρών οδηγός γράφτηκε με σκοπό να φέρει πιο κοντά δίδοντας μια πρακτική θεώρηση, τον όποιο ενδιαφερόμενο μη-νομικό, με το θέμα των συμβάσεων τεχνικών - κατασκευαστικών έργων. Η ιδέα για τη δημιουργία του ενισχύθηκε από την χρησιμότητα ύπαρξης ενός συγγράμματος στην ελληνική βιβλιογραφία το οποίο να υιοθετεί μια τέτοια πρακτική προσέγγιση. Κατεβλήθη δε προσπάθεια για περιορισμένη χρήση νομικών όρων θεωρώντας δεδομένη την απουσία πρότερων σχετικών γνώσεων, ενώ όπου καθίσταται αυτή απαραίτητη, η επεξήγηση τους γίνεται με όσο το δυνατόν απλούστερο τρόπο.

Αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς ετούτου του βιβλίου, ευελπιστώ να σας φέρει λίγο πιο κοντά στο αντικείμενο των Συμβάσεων και ενδεχομένως να σας προξενήσει το ενδιαφέρον για περαιτέρω ασχολία και μελέτη.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Συμβάσεις τεχνικών έργων
Υπότιτλος βιβλίου:Πρακτικός οδηγός συμβάσεων κατασκευαστικών έργων
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Τσαχαγέας, Παναγιώτης - Δημήτρης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604563531
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2012
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες