Γενική φυτοπαθολογία

Εκδότης:
Εκδοτικός Όμιλος Ίων
Έτος:
2011
ISBN:
9789605080051
Σελίδες:
292
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γενική φυτοπαθολογία
Τιμή εκδότη:€22,26
Η τιμή μας: €20,03
στο καλάθι
Γενική φυτοπαθολογία
Τα καλλιεργούμενα φυτά και τα δάση, αποτελούν υπόστρωμα ανάπτυξης πλήθους μικροοργανισμών με τους οποίους αναπτύσσουν σχέσεις που κυμαίνονται από τη συμβίωση μέχρι και τον παρασιτισμό των αυτότροφων πρώτων από τους (κατά τεκμήριο ετερότροφους) δεύτερους. Πέραν των μικροοργανισμών, τα φυτά (καλλιεργούμενα και δασικά) υφίστανται την επίδραση διαφόρων αβιοτικών παραγόντων (κλιματικών, εδαφικών, κ.ά.) καθώς και ιών. Λόγω επομένως των διαφόρων επιδράσεων, δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις στα φυτά, οι οποίες δεν είναι άλλες παρά οι γνωστές φυτονόσοι ή απλώς ασθένειες. Η Φυτοπαθολογία, λοιπόν, είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις φυτονόσους.

To παρόν πόνημα "Γενική Φυτοπαθολογία" είναι νέα, βελτιωμένη και επικαιροποιημένη ως προς το περιεχόμενο έκδοση ομότιτλου πονήματος του συγγραφέα, που εκδόθηκε το 2005, στο πλαίσιο εφαρμογής έργου ενταγμένου στο 2ο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Πραγματεύεται τα γενικά θέματα της Φυτοπαθολογίας των μεταδοτικών ασθενειών και συγκεκριμένα, τα χαρακτηριστικά με τα οποία εκδηλώνονται οι φυτονόσοι (Συμπτωματολογία), την περιγραφή των οργανισμών και ιών που προκαλούν ασθένειες στα φυτά (Αιτιολογία), τον τρόπο πρόκλησης της φυτονόσου (Παθογένεση), τον τρόπο μετάδοσης των φυτονόσων (Επιδημιολογία) και τις Γενικές Αρχές Αντιμετώπισης των φυτονόσων. Δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στην Αιτιολογία των φυτονόσων, διότι θεωρούμε ότι η διάγνωση του φυτοπαθογόνου αιτίου είναι το βασικό και πρωταρχικό βήμα για την κατανόηση και τελικά την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Επιχειρήθηκε η ταξινομική πινακοποίηση των διαφόρων φυτοπαθογόνων με τους αντίστοιχους χαρακτήρες τους, θεωρώντας ότι αυτό θα διευκολύνει τον αναγνώστη. Επιπρόσθετα και για τον ίδιο σκοπό, το κείμενο εμπλουτίζεται με φωτογραφίες, εικόνες και σχηματικές παραστάσεις.
Τίτλος βιβλίου:Γενική φυτοπαθολογία
Εκδότης:Εκδοτικός Όμιλος Ίων
Συντελεστές βιβλίου:Γραβάνης, Φώτιος Θ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605080051
Στοιχεία έκδοσης: 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες