Πού οδηγείται η Ελλάδα

Η χρεοκοπία του κομματικού συστήματος
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2012
ISBN:
9789600355192
Σελίδες:
235
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πού οδηγείται η Ελλάδα
Τιμή εκδότη:€13,78
Η τιμή μας: €12,40
Πού οδηγείται η Ελλάδα
Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι το κομματικό σύστημα. Διότι εκείνο διόγκωσε και συντήρησε από το 1981 έναν υπερτροφικό, σπάταλο, πελατειακό και διεφθαρμένο δημόσιο τομέα. Εδώ μπήκε η ταφόπλακα για την οικονομία της χώρας. Γι’ αυτό η χρεωκοπία του κομματικού συστήματος είχε προηγηθεί της πορείας της Ελλάδας προς την οικονομική χρεωκοπία.

Πώς συμπεριφέρθηκε το κομματικό σύστημα διαχρονικά και κυρίως μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης; Η διαδρομή του ήταν εκείνη των μοιραίων επιλογών και χαμένων ευκαιριών, καθώς διαμόρφωσε μια "ολέθρια σχέση" με το κράτος ως πελατειακό φέουδό του. Ειδικότερα τα δυο τελευταία χρόνια αποδείχθηκε κυβερνητικά ανίκανο και αντιπολιτευτικά ανεύθυνο και λαϊκιστικό. Έτσι η πορεία του ήταν καταστροφική για τη χώρα και αυτοκαταστροφική για το ίδιο.

Μετά τις "εκλογές οργής" (Μάιος 2012) και "φόβου" (Ιούνιος 2012) ο δικομματισμός κατέρρευσε, ενώ ψηφοφόροι και κόμματα βρίσκονται στον αέρα. Την ίδια ώρα δίνεται η τελευταία μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στο πλαίσιο της πρόκλησης αυτής αναλύεται το πολιτικό και οικονομικό τοπίο, η αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ, η συρρίκνωση της ΝΔ, το "φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ" και το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ διερευνάται το "πού οδηγείται η χώρα", με πρωταγωνιστή ένα παθογενές κομματικό σύστημα.
Τίτλος βιβλίου:Πού οδηγείται η Ελλάδα
Υπότιτλος βιβλίου:Η χρεοκοπία του κομματικού συστήματος
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Λούλης, Γιάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600355192
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες