Οικογενειακό δίκαιο (τ.2)

Συγγένεια, διατροφή από το νόμο, σχέσεις γονέων και παιδιών, υιοθεσία, επιτροπεία και αναδοχή ανηλίκων, δικαστική συμπαράσταση, επιμέλεια ξένων υποθέσεων
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2012
ISBN:
9789604458950
Σελίδες:
671
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Οικογενειακό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€65,00
Η τιμή μας: €61,75
στο καλάθι
Οικογενειακό δίκαιο (τ.2)
Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εφαρμοστή του δικαίου με δογματικά θεμελιωμένες και κοινωνικά σκόπιμες λύσεις
Η νέα πέμπτη, δίτομη έκδοση του "Οικογενειακού Δικαίου" της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έφης Κουνουγέρη-Μανωλεδάκη, κυκλοφορεί ανανεωμένη με βάση τη σύγχρονη νομοθεσία και νομολογία, καθώς και τη νεότερη βιβλιογραφία.
Στον πρώτο τόμο περιλαμβάνονται τα κεφάλαια για τη μνηστεία, τη σύναψη του γάμου, τον ελαττωματικό γάμο, τις συζυγικές σχέσεις, τη διακοπή της συμβίωσης και το διαζύγιο, και στο δεύτερο τα κεφάλαια για τη συγγένεια, τη διατροφή από το νόμο, τις σχέσεις γονέων και τέκνων, την υιοθεσία, την επιτροπεία και την αναδοχή ανηλίκου, τη δικαστική συμπαράσταση και την επιμέλεια ξένων υποθέσων.
Ως προς τη νομοθεσία, η πέμπτη αυτή έκδοση είναι εμπλουτισμένη με νέες αναπτύξεις, που αναφέρονται στη νομοθετική παραγωγή των τελευταίων ετών, και συγκεκριμένα στο π.δ. 86/2009 ("Οργάνωση και λειτουργία του θεσμού αναδοχής ανηλίκων"), στο ν. 3994/2011 ("Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης") και στο ν. 4055/2012 ("Δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκεια αυτής") που, ως γνωστόν, επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη ρύθμιση για το συναινετικό διαζύγιο και τις υποθέσεις της εκούσιας δικαιοδοσίας.
Σε ό,τι αφορά τη νομολογία, παρουσιάζεται και αναλύεται κριτικά το σύνολο της νεότερης νομολογίας του οικογενειακού δικαίου, με αποφάσεις των δικαστηρίων της ουσίας και του Αρείου Πάγου που τέμνουν πολλά σύγχρονα αλλά και ακόμη αμφιλεγόμενα κλασικά ζητήματα.
Το έργο ολοκληρώνεται με παράρτημα, που περιλαμβάνει αποσπάσματα αφενός από το Σχέδιο Νόμου "Τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου" και αφετέρου από την Εισηγητική του Έκθεση, που αφορούν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης (ν. 3719/2008) και στα ομόφυλα ζευγάρια. Το Σχέδιο Νόμου καταρτίστηκε από Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή υπό την προεδρία της συγγραφέως του βιβλίου, και η δημοσίευσή του στην παρούσα έκδοση κρίθηκε χρήσιμη ενόψει της αναμενόμενης ψήφισης του Νομοσχεδίου, και όχι μόνο.
Τίτλος βιβλίου:Οικογενειακό δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:Συγγένεια, διατροφή από το νόμο, σχέσεις γονέων και παιδιών, υιοθεσία, επιτροπεία και αναδοχή ανηλίκων, δικαστική συμπαράσταση, επιμέλεια ξένων υποθέσεων
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Κουνουγέρη - Μανωλεδάκη, Ευτυχία (Συγγραφέας)
ISBN:9789604458950
Σειρά εκδότη:JUris Prudentia
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2012
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες