Η τελευταία ζωή του σύντροφου Παντελή Πουλιόπουλου

Ροκ μυθιστόρημα: Νέο μανιφέστο
Εκδότης:
Ιανός
Έτος:
2008
ISBN:
9789607827920
Σελίδες:
449
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τελευταία ζωή του σύντροφου Παντελή Πουλιόπουλου
Τιμή εκδότη:€19,00
Η τιμή μας: €17,10
στο καλάθι
Η τελευταία ζωή του σύντροφου Παντελή Πουλιόπουλου
Με τη γλώσσα που γνωρίζουμε από τα προηγούμενα βιβλία του Μανώλη Ρασούλη, οι εκδόσεις Iανός υποδέχονται το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα στις εκδόσεις τους, με τίτλο
"Η τελευταία ζωή του σύντροφου Παντελή Πουλιόπουλου".

"Ροκ μυθιστόρημα" ονομάζει ο συγγραφέας το βιβλίο του, και είναι πράγματι μια ιστορία ενός ανθρώπου, του Παντελή Πουλιόπουλου, που με συναρπαστικό, μυθιστορηματικό τρόπο αποφασίζει να μας τον συστήσει ο Μανώλης Ρασούλης. Ένα σπάνιο ταλέντο πολυμάθειας και γλωσσών, που διαγράφεται από το κόμμα του και εκτελείται την περίοδο της Κατοχής.

Χωρισμένο σε δώδεκα κεφάλαια, ακροβατώντας με ροκ τρόπο ανάμεσα στην Αμερική, τη Ρωσία, τον Ψυχρό Πόλεμο, την Ελλάδα και το χάος του κόσμου, στήνει το σκηνικό της παρουσίασης του Παντελή Πουλιόπουλου, ο οποίος πρωταγωνιστεί και θυσιάζεται για ένα καλύτερο αύριο.

"..Παρότι αναπτύσσω ένα καθεστώς δημοκρατικού συγκεντρωτισμού µε τον ήρωά µου, δεν επεµβαίνω βίαια, προστακτικά, να του πω να σηκωθεί από κει για να µην κρυώσει κιόλας και βήχει µετά η εξέλιξη της υπόθεσης και χρειαστεί αντιβιοτικά, για να µην τον κάνω και σάντουιτς ανάµεσα σε µένα, το συγγραφέα του και την άλλη αλήθεια του µέσα στην οποία παραληρεί, τον Παντελή Πουλιόπουλο. Όµως, γιατί να µην παραληρεί. Όλα, όσα διάβασε γι' αυτόν, µαρτυρούν ότι υπήρξε η πιο αγνή επαναστατική µορφή του επαναστατικού κινήµατος στην Ελλάδα, µε το περιεχόµενο µιας ζωής που θ' άξιζε να τη µάθει όλος ο κόσµος. Υπήρξε, όµως, πώς υπάρχει σήµερα; Φέρνει τα ατέλειωτα αιτήµατα του σήµερα εδώ, έχει µελετήσει, έχει εξελιχθεί; Τι σηµασία έχει;"
Τίτλος βιβλίου:Η τελευταία ζωή του σύντροφου Παντελή Πουλιόπουλου
Υπότιτλος βιβλίου:Ροκ μυθιστόρημα: Νέο μανιφέστο
Εκδότης:Ιανός
Συντελεστές βιβλίου:Ρασούλης, Μανώλης, 1945-2011 (Συγγραφέας)
ISBN:9789607827920
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2008
Σημείωση:Επανέκδοση: 1986.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες