Η καιρικότητα στο πεδίο της πολιτικής οικονομίας

Πώς οι καιρολογούντες οικονομολόγοι αναδομούν και καρπώνονται την οικονομική πραγματικότητα και πώς μπορεί, πρακτικά, η Ελλάδα να επιτύχει τον σκοπό της ανάπτυξης
Εκδότης:
Λεξίτυπον
Έτος:
2011
ISBN:
9789609493826
Σελίδες:
239
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η καιρικότητα στο πεδίο της πολιτικής οικονομίας
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
Η καιρικότητα στο πεδίο της πολιτικής οικονομίας
Το βιβλίο αυτό περιέχει:

Έναν καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο κατανόησης της 'οικονομικής πραγματικότητας' ως αντικείμενο αναδόμησης και κάρπωσης από την προθετικότητα της ανθρώπινης συνείδησης.

Ανάλυση των δομών και των διαδικασιών λήψης αποφάσεων στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου (αγορές ξένου συναλλάγματος, ομολόγων, μετοχών, κ.λπ.).

Μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία ανάλυσης-αξιολόγησης χωρών στο πλαίσιο της πολιτικής οικονομίας.

Ανάλυση της διεθνούς / παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας (νομισματική πολιτική, διαχείριση χρέους, διεθνές εμπόριο, Ευρωζώνη, παγκοσμιοποίηση, κ.λπ.).

Μια καινοτόμο θεώρηση του ζητήματος της οικονομικής μεγέθυνσης-ανάπτυξης, και ειδικότερα μια πρακτική στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Μέσω της έννοιας της καιρικότητας, ο Νικόλαος Λάος αφενός καλεί τους αναγνώστες του, όπως έγραψε ο ποιητής William Blake, να αποκαθάρουν τις «πύλες της αντίληψης» και να πάψουν να βλέπουν «τα πάντα μέσα από τις στενές χαραμάδες της σπηλιάς» στην οποία έχουν αυτοεγκλειστεί, και αφετέρου προτείνει συγκεκριμένες, πρακτικές λύσεις δράσης.

Τίτλος βιβλίου:Η καιρικότητα στο πεδίο της πολιτικής οικονομίας
Υπότιτλος βιβλίου:Πώς οι καιρολογούντες οικονομολόγοι αναδομούν και καρπώνονται την οικονομική πραγματικότητα και πώς μπορεί, πρακτικά, η Ελλάδα να επιτύχει τον σκοπό της ανάπτυξης
Εκδότης:Λεξίτυπον
Συντελεστές βιβλίου:Λάος Νικόλαος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609493826
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2011
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες