Η μέθοδος Teacch για την εκπαίδευση ανθρώπων με αυτισμό

Εισαγωγή στην θεωρία και στην πρακτική της μεθόδου
Εκδότης:
Εκδόσεις Ρόδων
Έτος:
2011
ISBN:
9789609842167
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μέθοδος Teacch για την εκπαίδευση ανθρώπων με αυτισμό
Τιμή εκδότη:€26,00
Η τιμή μας: €24,70
στο καλάθι
Η μέθοδος Teacch για την εκπαίδευση ανθρώπων με αυτισμό
TEACCH είναι μια μέθοδος για την εκπαίδευση ανθρώπων με αυτισμό. Είναι ένα σύστημα διεθνώς καταξιωμένο στην πρακτική του εφαρμογή εδώ και 40 περίπου χρόνια, με πλατιά πλέον απήχηση και μεγάλη ζήτηση. Παρόλα αυτά όμως, στην χώρα μας δεν υπάρχει μέχρι τώρα μια επαρκής και συστηματική συνοπτική παρουσίαση της αμερικανικής αυτής μεθόδου.

Με το βιβλίο αυτό η Anne Haussler κλείνει αυτό το κενό. Αναδεικνύει την ουσία της μεθόδου, κάνει κατανοητό τι σημαίνει TEACCH και πώς εφαρμόζεται στην πράξη. Συγχρόνως γίνεται πλήρως ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από απλώς μια επιπλέον μέθοδο για την εκπαιδευτική ενίσχυση της εξέλιξης των ανθρώπων με αυτισμό.

Το βιβλίο αυτό παρέχει βασικές γνώσεις αναφορικά με την μέθοδο TEACCH, συστηματοποιεί τα δομικά στοιχεία της σε ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό εργαλείο και προσφέρει την θεωρητική βάση των παιδαγωγικών - θεραπευτικών στρατηγικών.

Κατ' αυτό τον τρόπο βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των ευρέων δυνατοτήτων της μεθόδου και του τρόπου χρήσης της, με πολλά παραδείγματα και πολλές ιδέες.

Το πρακτικό κομμάτι του βιβλίου περιέχει συγκεκριμένες πρακτικές οδηγίες, πρότυπα φυλλάδια για την τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων και λίστες ελέγχου, φύλλα εργασίας και ερωτηματολόγια και είναι ένας πολύτιμος οδηγός για όσους θέλουν να ξεκινήσουν με την πρακτική εφαρμογή αυτής της μεθόδου.

Επικαιρότητα αποκτά το βιβλίο με τον σχολιασμό, από μέρους της συγγραφέως, πολλών ερωτήσεων που δέχθηκε στα σεμινάρια και στις συμβουλευτικές συνεδρίες της.

Το βιβλίο αυτό αφορά τόσο ειδικούς επιστήμονες όσο και γονείς. Σε αυτό θα βρουν πολύτιμες πληροφορίες, όσοι θέλουν να ασχοληθούν σε θεωρητική και πρακτική βάση με την μέθοδο TEACCH καθώς και όσοι ψάχνουν για αποδοτικές στρατηγικές και (νέους) δρόμους για την εκπαίδευση των ανθρώπων με αυτισμό.
Τίτλος βιβλίου:Η μέθοδος Teacch για την εκπαίδευση ανθρώπων με αυτισμό
Υπότιτλος βιβλίου:Εισαγωγή στην θεωρία και στην πρακτική της μεθόδου
Τίτλος πρωτότυπου:Der Teacch Ansatz zur Forderung von Menschen mit Autismus
Εκδότης:Εκδόσεις Ρόδων
Συντελεστές βιβλίου:Haussler, Anne (Συγγραφέας)
Πατσικαθεοδώρου, Γιώργος (Μεταφραστής)
ISBN:9789609842167
Στοιχεία έκδοσης: 2011
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες